Mit tegyek, ha a lányom leszbikus?

Sok szülő rémálma lehet, hogy egyszer a lánya eléáll azzal, hogy a saját neméhez vonzódik.. De mégis mit tehetünk ilyenkor?

Mit tegyek, ha a lányom leszbikus?

Ha a lányunk közli velünk a tényt, hogy leszbikus, biztos nem leszünk elragadtatva. Minden szülő álmai közt szerepel az, hogy nagyszülő szeretne lenni, és ilyenkor esetleg hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy álmainkat földbe taposták.  Igyekeznénk meggyőzni annak a ténynek az ellenkezőjéről, amit ő már régóta tud, csak várta a lehetőséget, hogy a  tudtunkra hozza. Gondoljunk csak bele abba, hogy ez neki hány álmatlan éjszakájába, hónapok, évek gyötrődésébe került.

A lehető legrosszabb forgatókönyv az lenne, ha a másságáért kitagadnánk, és megszakítanánk vele mindenféle kapcsolatot. Az az életút, ami neki adatott, így is nagyon göröngyös, buktatókkal, megvetéssel, meg nem értettséggel van kirakva. Ha mi igazi, szerető szülők vagyunk az első és a legfontosabb dolog, amit közölnünk kell vele az, hogy örülünk az őszinteségének és mellette állunk. Nagyon szeretjük, és ha bármikor úgy érzi támogatásra van szüksége mindenben számíthat ránk.

Ha már van stabil párkapcsolata, ajánljuk fel neki, hogy szívesen megismernénk a társát is. Igyekezzünk mindig nagyon őszintén beszélgetni vele, mert ebből látja, hogy mellette állunk. Ne foglalkozzunk azzal, hogy mit szól majd a család, a rokonok, barátok, szomszédok. Kit érdekel. Mindenki sepregessen a maga portáján. Egy igazán szerető szülőnek úgyis csak az a fontos, hogy a gyermeke boldogan éljen. Egy boldog kapcsolathoz két egymást szerető és megértő ember kell, nem pedig egy férfi és egy nő. Jó persze az a természetes, úgymond elfogadott, hogy a férfi a nőt, a nő a férfit szereti. Így tudnak gyermeket nemzeni, családot alapítani. De ha gyermekünk a saját nemével tud boldog lenni, akkor azt válassza, és vállalja is fel. És nem kell megijedni, mert ha másképp nem is, de örökbe fogadással a leszbikus pároknak is lehet gyereke. Nekünk meg unokánk.

Bárhogy is van, a vér kötelez, egy igaz szülő ha szereti a gyermekét, akkor is  elfogadja ha más a nemi identitása, mint amit mi szeretnénk.