Mit rontunk el egy kapcsolatban?

Vajon miben hibázunk? Ezeken a dolgokon érdemes elgondolkozni mindenkinek!

Mit rontunk el egy kapcsolatban?

Mindenki tisztában van vele, hogy nincs két egyforma párkapcsolat, hiszen nem lehet egyazon szabályokat lefektetni két szerelmesre. Ugyanakkor az is biztos, hogy vannak tipikus hibák, melyeket mindannyian el tudunk követni egy kapcsolatban, sajnos sokszor anélkül, hogy észrevennénk őket. Összeszedtük azokat a leggyakoribb problémákat, amelyekből tanulhatunk!

1. Összehasonlítás az exszel

Talán ez az egyik legfájóbb pont a másik számára, amikor folyamatosan az előző pasid árnyékában kell éljen, és megállás nélkül teszed a megjegyzéseket, hogy bezzeg a másik nem így reagált volna, vagy nem így csinálta volna. Ennek kétféle oka is lehet: az elsőn érdemes kifejezetten elgondolkozni, hiszen ha állandóan párhuzamot vonunk a két férfi között, akkor nagy a valószínűsége, hogy még nem léptünk túl az elődjén. A második opció már kicsit pozitívabb, hiszen elképzelhető, hogy figyeljük az intő jeleket, melyekből le szeretnénk szűrni, hogy milyen is a másik valójában.

2. Az érzések elnyomása

Persze vannak olyan élethelyzetek, amikor a saját lelkünk megóvása érdekében jobban járunk, ha az érzéseinket inkább magunkban tartjuk, de a szerelemben ez szinte tilos! Csak azért, hogy ne legyen belőle konfliktus, vagy ne tűnjünk rossz színben az imádott előtt, ne zárkózzunk be. Hosszútávon úgyis kiderül, rövidtávon viszont fokozatosan csak a szőnyeg alá söpörjük a problémákat.

3. Mások véleménye

Mást sem látni a világban, hogy szinte minden ember a másiknak akar megfelelni. Tegyük fel a kérdést: minek? El kell fogadnunk, hogy mindig lesz valaki, akinek nem fog tetszeni az, amit éppen csinálunk vagy mondunk. Nincs ez máshogyan a párkapcsolatban sem. Ne a nagyközönségnek akarjunk megfelelni! Ha a párotok éppen picit alacsonyabb nálatok, vagy nem elég sportos, esetleg beszédhibás, de ezek ellenére szeretitek és megértitek egymást, akkor nincs miről beszélni. Nem a világgal éltek együtt, hanem egymással!