Mit ne fogyasszunk szex előtt?

Vannak bizonyos ételek, melyek fogyasztása nem ajánlott szex előtt. Ti gondoltatok ezekre?

Mit ne fogyasszunk szex előtt?

Korábban már írtunk olyan ételekről, italokról, melyeket érdemes szex előtt fogyasztani, most azokról fogunk írni, amiket jobb, ha kihagyunk. Nem mondunk újat azzal, hogy a fűszeresebb, aromásabb ételek vagy italok bevitelét kerüljük inkább aktus előtt, de most kicsit konkretizáltuk őket. Ha ezekre is odafigyelünk, akkor kizárhatjuk a kellemetlen meglepetéseket!

1. Kávé

A kávé nem annyira tiltólistás, viszont a túl sok koffein növeli a szervezetünkben a kortizolszintet, amely hétköznapi néven a stresszhormonokkal áll szoros kapcsolatban, melynek hatására csökken a libidó. Ugyanez vonatkozik a teákra, és az energiaitalokra is.

2. Túl sós ételek

Szakértők szerint kerüljük a túl sós ételeket, vagy azokat, melyek puffadást vagy vízvisszatartást eredményeznek a szervezetünkben, hiszen a nem megfelelő sófogyasztás miatt nehezebben érhetjük el az orgazmust. Ilyen ételek lehetnek a sós mogyorók, a chipsek, vagy a házilag túlfűszerezett csirke.

3. Gyümölcsök

Önmagában nem is gondolnánk, hogy kellemetlenségeket okoznak ezek a jótékony hatású vitaminbombák, de szex előtt nem a legjobb döntés, ugyanis gyorsabban emésztődnek, mint bármi más. Ezáltal képesek görcsöket, gázokat és egyéb általános ciki dolgokat produkálni. Az epres-tejszínhabos nyalogatásból hagyjuk meg csak a tejszínhabot!

4. Alkoholos italok

Köztudott, hogy az alkoholos italok növelik a melatoninszintet, mely az álmosodásért felelős. Már akár egy pohár sör is lelassíthat, ráadásul a túlzásba vitt bódító italok erekciós problémákhoz is vezethetnek, arról nem is beszélve, hogy az orgazmushoz is sokkal nehezebb így eljutni.

5. Szója

A túl sok szója elveheti teljesen a kedvünket az együttlétektől. Ezért a vacsora készítésekor használjunk inkább alapélelmiszerként tojást, magas cinktartalmú ételeket, osztrigát, tökmagot, vagy pedig halféléket. Ha első randiról van szó, akkor próbáljuk meg kipuhatolni, hogy mi az, amit a másik szeretne fogyasztani, és annak az ételnek a light verzióját készítsük el!