Mit jelent ha valaki transzvesztita?

Amit a transzvesztitákról mindig is tudni akartál 2. rész

Mit jelent ha valaki transzvesztita?

A transzvesztita szó azt jelenti, hogy az illetőnek nincs problémája a saját nemével, de ennek ellenére a másik nem ruháit viseli. Egész egyszerűen ő így érzi jól magát. És ez a jellegű igénye elég gyakran ismétlődik. Ezáltal szeretnék a másik nemhez tartozónak érezni magukat, de tisztában vannak vele, hogy ez csak a látszat. A transzvesztita élvezi ezt a látszatot. Elvileg mindkét nemnél előfordul ez a jelenség, de aránytalanul több a férfi transzvesztita, akik heteroszexuálisak legtöbbször, azaz a nőket szeretik.

Vannak fetisiszta transzvesztiták is. Náluk az ellenkező nem ruháinak a viselése szexuális izgalom elérésére szolgál,  és arra, hogy úgy nézzenek ki, mint az ellenkező neműek. Abban különböznek a többi  transzvesztitától , hogy a szexuális vágykeltés a cél az öltözetével, és erős késztetést érez, hogy a ruhát levegye magáról, ha már az orgazmust elérte és a szexuális vágya csökkent.  

Az ellenkező nem ruháinak a viselése, ami része az életének, hogy ha átmenetileg is de élvezhesse, hogy az ellenkező nem tagja, anélkül hogy ezen túl bármilyen kívánsága volna szexuális nemének tartós megváltoztatására, vagy sebészi beavatkozásra, és szexuális izgalom sem társul a ruhacseréhez. Őket nevezik kettős szerepű transzvesztitáknak. Pedig ez csak serdülő vagy felnőttkori nemi identitás zavarra utal. 

És ne felejtkezzünk el azokról a transzvesztitákról sem, akik felvállalva másságukat, kiállnak a pódiumra és szórakoztatják a közönséget a másik nem ruháiba bújva. Közülük nagyon sokan igen népszerűek is. Vannak nők, akik férfi ruhába bújnak, ők a férfi imitátorok, mások pedig női ruhába bújt férfiak, akik nőimitátorok.  Ők az átváltozás már igen magas szinten művelik. A szórakoztatás eme módjának főleg nyugaton hódolnak sokan.