Mit jelent, ha valaki demiszexuális?

Hallottátok már ezt a fogalmat? Most elhoztuk nektek azokat a dolgokat, melyek ehhez a témához kötődnek!

Mit jelent, ha valaki demiszexuális?

Maga a kifejezés arra utal, hogy vannak olyan emberek, akik érzelmek nélkül képtelenek együtt lenni valakivel szexuálisan. A szóban is benne van, hogy a demiszexuálisok félúton vannak valahol az aszexuális és a szexuális úton. Ez röviden annyit jelent, hogy náluk nem jöhetnek szóba az egyéjszakás kalandok, hiszen barátilag is meg kell szeressék a másikat ahhoz, hogy le tudjanak vele feküdni. Ez manapság a társkeresők sokaságában nem is olyan könnyű, mint gondolnánk.De honnan is tudhatjuk, hogy esetleg mi is közéjük tartozunk?

1. Barátságból lettek szerelmek

Ez az egyik legintőbb jel, ha a kapcsolataid 90%-a úgy kezdődött, hogy először csak barátok voltatok. Számodra nem létezik a szerelem első látásra, de még a rózsaszín köd sem, hiszen ismered a jó és a rossz tulajdonságait is, egyszóval reálisan látod a vele lévő dolgokat.

2. Nehézkes az első randi

Persze kevésbé menő ma már az elköteleződés, ezért sokan inkább sűrűbben cserélnek partnert. A demisek viszont csak akkor hajlandóak randizni menni valakivel, ha teljes mértékben meg vannak róla győződve, hogy az ötlet jó, és nem sülhet ki belőle semmi rossz. 

3. Ritkább érzelmek

Ezt úgy kell értelmezni, hogy az a fajta ember, aki demiszexuális, kevesebbszer esik szerelembe, de ha ez megtörténik, akkor az érzelmek a tetőfokára hágnak, és képesek bármit feladni a másikért, és azért, hogy együtt lehessenek. Ezek az érzelmi szálak sokszor még szakítás után is megmaradnak, így nem kizárt, hogy többször is újramelegítik egymás ágyát.

4. Prűdnek hívnak?

Ha már te magad is megkaptad a baráti körödtől, hogy prűd vagy, csak mert nem fekszel össze minden szembejövővel, az nem feltétlen jelenti az apáca feelinget. Sokkal inkább nyugtázd le magadban, hogy te nem adod oda magad akárkinek, és csak azzal feküdj le, akivel szeretnél. Semmiféleképpen ne engedj a haveri kör beszólogatásainak!

5. Kínos szituációk

Ezt már az elején említettük, hogy ez a fajta szexualitás nagyon sokszor barátságból növi ki magát, ezzel akkor van probléma, ha az a bizonyos kiszemelt tényleg nem vágyik ennél többre. Ezekből jócskán adódhat kellemetlenség, hiszen érzelmileg kiszolgáltatott leszel, ráadásul több mint valószínű, hogy a barátságnak is lőttek.