Mit jelent, ha valaki biszex?

Sokan nincsenek tisztában ezzel a fogalommal, így nem árt rendbe tenni! A biszexualitás ugyanis nem egyenlő azzal, ha valaki meleg!

Mit jelent, ha valaki biszex?

Sokan abban a téves hitben élnek, hogy attól, mert egy férfi egy másik férfiról fantáziál, de közben felesége van, nem minősül biszexuálisnak. Pedig a valóság az, hogy attól függetlenül, hogy nem történik fizikai vagy romantikus érzelemkinyilvánítás, mégis az eszébe jut, vajon milyen érzés lenne, akkor elég nagy rá az esély, hogy az illető mindkét nemhez vonzódik. Maga a kifejezés is erre utal. 

Ha valaki tisztában van ezzel, és belátja, hogy ő nem csak a lányokhoz vonzódik, de már családos ember, azt igenis illik bevallani, hiszen egyrészt egy kapcsolat sem épülhet hazugságra, másrészt szinte biztos, hogy ekkorra már van egy harmadik fél is, akiről a feleség nem tud. Ezt a kettős életet sokáig nem lehet élni titokban, minél hamarabb tisztázni kell. 

Az a férfi, aki biszex, tulajdonképpen mindkét féllel képes jól érezni magát az ágyban, és képes egyszerre két nem felé romantikus érzelmeket táplálni. Természetesen rengetegen nem vallják ezt be, csak mondjuk önkielégítés közben fantáziálnak más hímneműekről, de attól, hogy fizikai érintkezés nem történik, a tény ugyanaz.

Elég jellemző, hogy a férfiak azért nem vallják ezt be, mert félnek a társadalmi kirekesztettségtől, a család széthullásától, valamint meglepő módon rettegnek a nemibetegségektől. Persze vannak olyan házasságok, ahol a feleség tisztában van ezzel, és elfogadja, mert szereti a párját, sőt akár hajlandó pár alkalommal harmadikként is társulni, ez a felállás azonban ritka. Sűrűbben előfordul, hogy ha erre a dologra fény derül, akkor a nő érzelmileg teljesen eltávolodik és becsapva érzi magát, majd undorodni kezd a párjától.

Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy tud-e egy biszex férfival együtt élni, viszont a nőnek nem szabad ezért sértegetni vagy elítélni a párját, ugyanis az érzelmeit ő sem tudja kontrollálni.