Mit jelent a second hand?

Sokan még mindig csak a lepukkant használtruhákra gondolnak, pedig ha tudnák...

Mit jelent a second hand?

Először is pár alapfogalmat tisztázni kell, ugyanis még mindig sokan elvesznek a second hand, a sale és az outlet kifejezések között, és hajlamosak turis ruháknak titulálni őket. 

Az outlet nem használt ruhát jelent, egyszerűen csak annyit, hogy egy üzlet vagy gyártó több ruhát halmozott fel készletre, mint amennyit egy adott bolton keresztül kínálni tud. Általában az outlet boltokban kifutó kollekciós darabokat találunk, melyek hibátlanok és pont annyira jó minőségű, mint drágább társaik, hiszen csak időbeli különbség van.

A second hand nagyon jó minőségű használtruházatot jelent, melyet mondjuk egy tehetősebb hölgy vásárolt meg, aki megteheti, hogy két különböző napon nemveszi fel ugyanazt a ruhát. Ezeknek a daraboknak semmi bajuk nincs, legtöbbször nagyon márkásak, és ugyanakkor tisztán és vállfával kerülnek fel a boltok polcaira. Tulajdonképpen ez egy környezetileg is kifejezetten hasznos találmány, hiszen nem a kukában landol egy csini ruci, hanem jóval olcsóbban bármelyikünk szekrényébe.

A sale felirat némely üzletben nem más, mint az akció jelölése: akár egy pár kifutó új darabról van szó, vagy egy mérethiányos sorozatról, ilyenkor a cégek bevetik ezt a praktikát, hiszen még így is többet nyernek rajta, mintha ott porosodna a boltban.

Újrahasznosításra fel!