Mit jelent a barátzóna?

Mivel jár együtt?

Mit jelent a barátzóna?

A legjobb szerelmi kapcsolatok alapja nem csak a kölcsönös vonzalom és a közös értékek, de egyfajta barátság is, ahol a két fél megosztja egymással a problémáit. Sok barátságból kifejlődhet szerelmi kapcsolat, viszont előfordul, hogy csak az egyik fél szeretne többet, míg a másik csak barátként tekint rá. Ez az az 5 jel, ami alapján biztosak lehetünk benne, hogy a barátzónába kerültünk.

1. Fizikai kontaktus hiánya

Jókat beszélgettek, és nevettek együtt, amitől úgy tűnik kialakult egy bensőséges hangulat. Ha emellett a fizikai kontaktus hiányzik, az elég árulkodó jelnek tekinthető. Ha nem viszonozza a pillantásod, és inkább kerüli a testi érintést, vagy kellemetlen szituáció alakul ki, ha pár másodpercnél tovább érinted meg a karját, vagy a hátát, mind egyértelmű jelek, hogy a vonzalom nem kölcsönös.

2. Túl sok információ

A beszélgetések a kapcsolataink egyik legfontosabb eleme. Minél több személyes információt osztunk meg valakivel, annál közvetlenebb és barátibb kapcsolat alakul ki. Intő jele lehet a barátzónának, ha a kiszemelt előszeretettel mesél más randikról, vagy túl sok olyan részletet oszt meg, amit valószínűleg nem mondana el, ha többet szeretne egyszerű barátságnál.

3. Korábbi élmények

Egy párkapcsolatban előbb vagy utóbb szót kell ejteni a korábbi élményekről, pláne ha rossz tapasztalatok voltak, hiszen ezek befolyásolhatják a jelenlegi szerelmi életet is. Azonban, ha a másik nem vonakodik mesélni a korábbi kapcsolatokról, sőt példálózik vele, inkább azt a benyomást kelti, hogy a másikat úgysem hozza kínos helyzetbe vele, mert érzelmileg nem érintett az ex témában.

4. Jelek kerülése

A nőknek kifinomultabb a kommunikációjuk, és magasabb empatikus képességük miatt hamarabb rájönnek mi a másik szándéka, vagy mi zajlik éppen benne. A férfiak néha tényleg nem veszik észre a nők által küldött visszafogottabb jeleket, míg a nők hamarabb rájönnek, ha tetszenek egy férfinak. A barátzóna tekintetében a különbség csak annyi, hogy a nők tudatosan kerülik a jelek értelmezését, a férfiak pedig semlegesebben viszonyulnak a számukra érdektelen nőkhöz.

5. Nincs következő lépés

A barátzóna elég ingoványos terület, és sokszor a félénkség valamint az érzelmi bizonytalanság miatt alakul ki. Van rá persze mód, hogy a barátzónából párkapcsolattá fejlődjön a dolog, ha az igazi érzelmek előkerülnek, és a félreértések helyett mindkét fél ad egy esélyt a romantikának!