Mit illik nászajándékba vinni?

A nagy nászajándék etikett

Mit illik nászajándékba vinni?

A nászajándék kérdése mindig is egy örökös aggódással járó stressz, ugyanis sokak fejében megfordul, hogy mit érdemes venni, mennyit illik rákölteni, mikor kellene megvenni, hiszen a pénzt sokan személytelennek tartják. Egy átlagos esküvőn a vendégek családonként körülbelül 25.000 ft-ot szoktak rászánni,vagy a borítékba tenni. Ez az összeg persze nagyban függ attól is, hogy mennyire vannak közeli rokonságban vagy barátságban az ifjú párral. Értelemszerűen ha közeli hozzátartozók vagy barátok, akkor ez az összeg több is lehet, de 10.000 ft alatt már nem illik odamenni.

Ha páran azon gondolkodnak, hogy egy nagyobb értékű ajándékot szeretnének adni, akkor össze is foghatnak, és közösen megvásárolhatják. Így még akár olcsóbban is meg lehet úszni, mintha fejenként vennének nagyobb értékű ajándékokat.

Ha mégis valaki a pénzt választja, mert nincs ötlete, vagy mert tisztában van azzal, hogy a pár éppen lakásra vagy egyéb nagyobb értéktárgya gyűjt, nyugodtan megteheti. Hiszen manapság mire egy pár már eljut az esküvőig, addigra jóformán minden szükséges háztartási eszközt beszereztek maguknak. A borítékba a pénz mellé érdemes egy kis üdvözlőkártyát csináltatni.