Mit csináljunk, ha az ex betoppan az életünkbe?

Sokaknál problémát okozhat egy párkapcsolatban, ha megjelenik az ex az életünkben. De hogyan is kell ezt megfelelően lereagálnunk?

Mit csináljunk, ha az ex betoppan az életünkbe?

Gondolom sokunkkal előfordult már, hogy mire egy szakítást kihevertünk és éppen új életet szeretnénk kezdeni, akkor betoppan az ex, bűnbánó arccal, könyörögve, hogy kezdjük újra.

Megígér bármit IS, hogy megjavul, hogy ezentúl minden máshogy lesz, és minimum a csillagokat hazudja le az égről a holddal együtt. Na pont ez az a pillanat, amikor eszünkbe kell jusson nagyanyáink mondása, hogy felmelegítve csak a töltött káposzta jó. Hogy miért? Azért, mert amíg működött a kapcsolat, nem volt hajlandó áldozatot hozni érte, és sajnos ebben már benne rejlik az a tény, hogy lehet kis ideig meghúzza magát, viszont később újra előjönnek a régi beidegződött dolgok.

Gondoljunk csak bele: ami elsőre nem működött, ugyan mitől válna most olajozottan jól működővé? Ilyenkor érdemes visszagondolni arra, hogy miket éltünk át a másik miatt. Szeretnénk megint érezni azokat a keserű tapasztalatokat? Biztos vagyok benne hogy egyikünk sem vágyik erre. Valószínűleg azért tűnik fel a színen, mert sérti a hiúságát az a tény, hogy mi jól érezzük magunkat. Elkezd bókolni, kedveskedni, de abban a pillanatban amint szembesül a ténnyel, hogy mi többet szeretnénk, mint ő, akkor ismét felhúzza a nyúlcipőt.

Menekülésre fogja a dolgot, és mi megint nyalogathatjuk a sebeinket, és kezdhetjük összeszedni a porba hullott önbizalmunkat. Persze az is lehet, hogy ő még azt hiszi, hogy még mindig őt szeretjük, és ez hízeleg az egójának.  Lehet, hogy gondjai vannak, nem az történt mint amire számított. De ez már legyen az ő problémája. A legnagyobb hiba, amit elkövethetünk az az, hogy elkezdjük ápolgatni a lelkét. Minek is? Amikor mi voltunk a padlón, ő akkor röhögött a markába és vígan éldegélt. Ezt sosem szabad elfelejteni.

Ha már sikerült elérni azt a szintet, hogy vége újra tudunk nyitni egy másik kapcsolat felé, akkor nem szabad hátra lépni. Sajnos az exekre is igaz egy másik régi mondás is, hogy kutyából nem lesz szalonna. Ne vegyük komolyan a mézes mázos szavakat. Érdemes ezeken komolyan elgondolkodnunk.