Miről fantáziálnak a legtöbben?

Mi számít szokatlan vagy ritka szexuális fantáziának? Gondoltátok volna, hogy ezekről a dolgokról fantáziálnak a legtöbben?

Miről fantáziálnak a legtöbben?

Egy kutatásban pont erre a kérdésre keresték a választ, meg is kérdeztek róla több, mint 1500 embert. Ők pedig válaszoltak. Pontosabban a szex 55 különböző válfaja közül jelölték be azokat, amikről fantáziáltak már korábban. Az eredmények szerint a pedofílián, az állatokkal való szexen, a pisi-kaki szexen, illetve nők esetében a férfiruhába öltözésen kívül nem igen találni olyan fantáziatartalmat, ami ritka volna. A legnépszerűbb témák az orális szex, a szex valamilyen különleges vagy szokatlan helyen, illetve férfiak esetében az édeshármas voltak, a kitöltők legalább háromnegyedét érintve. A legérdekesebb eredmények azonban csak ezek után jönnek. Abból ugyanis, hogy valaki fantáziált-e már valaha arról, hogy a másik fél dominál felette, vagy voltak-e homoszexuális fantáziái, semmi nem derül ki. A kitöltőket megkérték ezért arra is, írják le kedvenc szexuális fantáziájukat. 

A legnépszerűbb fantáziák

A résztvevők által leírt jeleneteket ezután aszerint elemezték, mi volt bennük a leginkább meghatározó mozzanat. Az eredmények, ahogy arra számítani lehetett, markáns különbségeket tártak fel a nők és a férfiak kedvenc fantáziái között. Ami a férfiakat illeti, ők úgy tűnik, legszívesebben arról ábrándoznak, hogy meglesnek másokat, ahogy szexelnek. Ez a fétis a férfiak 15 százalékánál jelent meg, és úgy tűnik, nem is mindegy, hogy kit: a fél társaság ugyanis képzeletben saját partnerét szereti nézni, ahogy az éppen egy másik férfival van együtt. Hasonlóan népszerű fantáziának számítanak a fétistárgyak, melyek általában valamilyen ruhák vagy tárgyak. A harmadik helyen az édeshármas áll, ezt az érdeklődők nagyjából fele idegenekkel álmodja meg, a többiek pedig partnerük mellé képzelnek el egy harmadik felet is.

A nők legszeretettebb fantáziáiban úgy tűnik, a helyszín, és a hangulat ami igazán fontos. A női válaszadók több, mint negyede fantáziál arról, hogy valamilyen egzotikus, szokatlan vagy éppen nyilvános helyen szexel, mondjuk tengerparton, medencében vagy éppen egy irodában. 20 százalék képzetvilágát teljesen a partner személye tölti be, míg a harmadik legkedveltebb fantáziaként a nők 19 százaléka ábrándozik arról, hogy szexuálisan alárendelődjön egy domináns partnernek.

Fontos nemi különbség mutatkozott továbbá abban is, hogy míg a férfiak általában hajlanak rá, hogy fantáziáikat a való életben is kipróbálják, addig a nők gyakrabban számolnak vele, hogy az óceánparton jó eséllyel mindenük telemegy homokkal, és az sem minden esetben szerencsés, ha valaki rájuk kényszeríti az akaratát a szexben.

A kérdőívekkel nyert eredmények gyakori kritikája, hogy a kitöltő úgyse mond igazat. Érdemes ezért megnézni a pornóoldalak statisztikáit, hogy vajon ugyanazokra a témákra keresnek-e rá az emberek, mint amiket a kutatásokban ikszelnek. Nők esetében a legnépszerűbb keresőkifejezések két nagyobb csoportra oszthatók. A legkeresettebb műfaj itt egyértelműen a két nő közötti szex, illetve annak egyes változatai. Ennek kapcsán érdemes megjegyezni, hogy az ilyen típusú tartalmak sok esetben nem elsősorban a homoszexuális érdeklődés kapcsán vonzzák a női felhasználókat. A leszbikus jelenetek esztétikai, dramaturgiai kidolgozottsága, a szex köré vont atmoszféra lágysága gyakran hívogatóbb a nők számára, mint a hetero anyagokra jellemző nyers ábrázolások. A fenti kutatáshoz hasonlóan így ez a trend is alátámasztja, hogy a nők számára fantázia szintjén is igen fontosak a környezeti, hangulati elemek.

A másik legkeresettebb halmaz a hármas szex (threesome), a csoportos szex férfiakkal (gangbang), valamint a szex tekintélyesebb intim méretekkel megáldott feketékkel (big black dick). Ezekben a videókban a női szereplők általában alárendelt szerepben vannak, ami szintén rímel a kutatási eredményekre.

A férfiak leggyakoribb keresései ezzel szemben szinte kivétel nélkül a női szereplők kinézetére, testi adottságaira, illetve korára vonatkoznak. Összevetve a kutatásban tapasztaltakkal egyrészt a pornó önmagában is arról szól, hogy az ember másokat néz, ahogy szexelnek. Ami a fétiseket illeti, a kutatásban feltárt népszerűségüket valószínűleg annak köszönhetik, hogy az összes válfaját összeadva vizsgálták.