Mirevaló a safe word?

Nem árt vele tisztába lenni és alkalmazni is!

Mirevaló a safe word?

Miért van szükség safe wordre a szexben? Elméletileg enélkül is elég egyértelműen tudtára lehetne adni a partnerünknek, hogy nem jó, vagy fájdalmas, amit csinál. Nos, a szadomazo irányultságú, durvább szex esetén ez nem mindig ilyen egyszerű, mivel ott nagy valószínűséggel az aktus eldurvul. A „safe word” azt jelenti, hogy valamelyik fél számára az aktus kellemetlenné, netalántán fájdalmassá vált és mikor elhangzik, a partner köteles abbahagyni mindent, amit csinál, mert előfordul, hogy a domináns fél kicsit megfeledkezik magáról.

A biztonsági szó mára már nemcsak a szadomazon belül használatos, hiszen nemcsak akkor lehet elege valakinek, mikor ki van kötözve vagy forró viaszt csepegtetnek rá. Azért is hasznos, mert segítségével kockázat nélkül tolhatod ki határaidat a szexualitás terén. 

Fontos, hogy ez a szó legyen minél egyszerűbb és olyan, ami gyorsan kimondható. Egy több szóból álló, bonyolult safe word nem célravezető. Ha rövid, könnyen kimondható és lényegre törő, könnyebb lesz használni neked és partnerednek is, hiszen te könnyebben mondod ki, ő pedig könnyebben érti meg. 

Ha nem csak megállítani szeretnéd partnered, hanem kicsit burkoltabban szeretnéd irányítani az aktust, a közlekedési lámpa elveit is segítségül hívhatjuk. Ha azt mondod „zöld”, azt jelenti, hogy bármit csinál partnered, ne hagyja abba. A sárga arra inti, hogy lassabban vagy óvatosabban mozogjon, a piros pedig azt, hogy álljon le. Ez egy könnyen értelmezhető, hasznos kódolás.

A biztonsági szónak olyannak kell legyen, amit egyébként nem használtok a hálószobában. Ne legyen az, hogy „igen”, „nem”, vagy „fenekelj el”, mert ezeket a pillanat hevében könnyű félreérteni. Olyan szó kell, ami egyáltalán nem odaillő, hogy a partnerünk kizökkenjen. 

Ha több partnerrel tartasz fenn szexuális viszonyt, célszerű, ha mindegyikükkel ugyanazt a safe word-ot beszéled meg. Ha más-más szavakat használsz mindenkivel, az aktus hevében nem biztos, hogy eszedbe fog jutni, melyik a helyénvaló és ez gondot okozhat.