Mire jó a lúgosított víz?

Ismertétek ezeket a jótékony hatásait?

Mire jó a lúgosított víz?

Először is: mit jelent a lúgos víz? A lúgos víz tulajdonképpen ionizált víz, amely elektrolízis által jön létre. Ennek a folyamatnak a lényege, hogy a víz savas és lúgos részekre bomlik. A lúgos víz hatása elsősorban az, hogy vitaminokat, ásványi anyagokat és tápanyagokat gyorsabban szállít a testben, mint a csapvíz. Azt pedig már tudjuk, hogy a tápanyagoknak milyen hatásai vannak szervezetünkre és egészségünkre.

Láthatjuk, hogy a lúgos víz hatása körforgásban áll az egészséges élettel. A lúgos víz egyrészt gyorsabban hidratál és több tápanyag is oldódik fel, mint a normál csapvíz fogyasztásakor. A lúgos víz hatása tehát, hogy gyorsan juttatja el a tápanyagokat a testben, még olyan helyekre is, ahová a normál csapvíz nem képes eljutni. A lúgos víz hatása sokféle lehet: segít a fogyókúrában, erősíti az immunrendszert, a szervezet ellenálló-képességét, megköti a szabad gyököket, általa gyorsabban felszívódnak a tápanyagok, vitaminok és ásványi anyagok, méregtelenít, lassítja az öregedési folyamatokat, hidratál.

Fontos tudnunk, hogy az egészséges test érdekében a vér lúgosítása 7,35 és 3,45 pH érték között kell hogy maradjon. Ezen felül már nem egészséges, tehát vigyázni kell a lúgos víz fogyasztásával, napi 2 litertől többet nem ajánlunk fogyasztani. Az erősen lúgos vizet is lehet használni, amely pH értéke már 11,5 felett van, csak ezt nem fogyasztásra használják.

Az erősen lúgos víz arra kiváló, hogy néhány háztartási kemikáliát lehet vele helyettesíteni, például az élelem tisztán tartására is kiváló, de takarításra, mosogatásra, a ruhákon lévő nagyobb pecsétek eltávolítására is alkalmazható. Használjuk a lúgos vizet, hiszen számos pozitív tulajdonságával ismerkedhettünk most meg.