Milyen programokat szervezzünk ősszel?

Vége a nyárnak, lassacskán mindenki hazaért a nyaralásokból. De ne feledkezzünk el arról, hogy egy őszi kirándulás legalább annyira élvezetes lehet, mint a Balaton..

Milyen programokat szervezzünk ősszel?

Azt gondolom, hogy abban egyet érthetünk, hogy az ősz az egyik legszebb és legszínesebb évszakunk. Még süt a nap, a hőmérséklet is kellemes, és a hulló levelek, illetve maga az avar igen csodálatos, színpompás látványt nyújt. Szinte hívogat a természet, hogy gyere ismerj meg.

Ahhoz, hogy a párunkkal eltöltsünk egy kellemes hétvégét, nem is kell mást tenni, mint túracipőt húzni és irány a természet. Hazánk rengeteg csoda szép hellyel rendelkezik, amit érdemes megnézni. Akár közös bicikli túrát is tehetünk. Azt, hogy hova megyünk, mennyi időre, természetesen a pénztárcánk szabja meg. De senkinek nem kell elkeserednie, hiszen szinte biztos, hogy a közvetlen közelben is lehet találni szép helyeket, ahol kellemesen együtt tölthetjük a szabad időnket. Persze aki teheti, elmehet messzebbre is, biztos hogy ha utána jár találhat olcsó szálláshelyet is.

Csak említésképpen nézzünk szét, hol vannak érdekes látnivalók. Ott van a Bükk hegység, Lillafüred, ott a csónakázó tó, vagy Miskolc-Tapolca. Lillafüredre ilyenkor érdemes a kisvasutat használni, hiszen csodálatos a Bükk ilyenkor ősszel Érinti az útvonala az Ómassai őskohót is. Vagy ott van a Mátra, Kékestető, Mátraháza, vagy Parádsasvár. Ha ott járunk látogassuk meg a kocsimúzeumot is. De ne hagyjuk ki a Börzsönyt sem.

Aki nem tud távolabbra utazni, az is keresse meg a közeli helyeket, kisebb erdőket akár. Egy kellemes séta a természetben, kint lenni a jó levegőn és jó nagyokat beszélgetni a kedvesünkkel jót tesz a kapcsolatunknak és nekünk  is. Feltölt energiával. Nem kell költekezni, érdemes otthonról vinnünk elemózsiát, és innivalót. Ez nem terheli meg a pénztárcánkat se. Használjuk ki a jó időt, és ha tehetjük irány a szabadba.