Milyen jelek utalhat a megcsalásra?

Általában már későn vesszük észre, ha a másik fél félrelép.. Nézzük, milyen jelekre kellene jobban odafigyeljünk ahhoz, hogy rájöjjünk, kedvesünk más karjaiban keresi a boldogságot!

Milyen jelek utalhat a megcsalásra?

Ha egy párkapcsolatban az egyik fél hűtlen lesz, mivel fél a félrelépés következményeitől, akkor elhallgatja a tettét. A végkifejlet szempontjából lényegtelen, hogy azért mert szégyenli magát, vagy mert meg akarja kímélni a társát. Most nézzük meg, hogy milyen jelek utalhatnak a megcsalásra!

Az egyik leggyakoribb jel, hogy a hűtlen fél sokkal figyelmesebb, kedvesebbé válik egyik napról a másikra. Ezzel próbálja helyrehozni az általa elkövetett hibát. De ahogy az új kapcsolat komolyabbá válik, úgy csökken az érdeklődés a másik felé. Tehát a kedvesség csak a félrelépés elején tapasztalható. Ha a párunk hirtelen új szokásokat vesz fel, az szintén utalhat megcsalásra. Például megváltoznak a számítógépes és a telefonálási szokásai, a telefonját véletlenül se adja ki a kezéből.

Ha a veszekedések során, vagy akár béke időben is az egyik fél utalgat arra, hogy mi lenne ha véget érne a kapcsolat, igenis elképzelhető,  hogy hűtlen volt. Hiszen ha boldogok, nem dobálóznak  ezzel. Hűtlenségük után sokan csendben, és távolságtartóan viselkednek. Feltűnő, hogy gyakorlatilag nem beszélget a másikkal, nem érdeklődik iránta. Ilyenkor nem árt utánanézni, hogy hátha valamit eltitkol. A hűtlenség jeleként tekinthetünk arra is, ha a párunk kevesebb energiát fektet már bele a kapcsolatba, mint eddig. Kevesebbet dicsér, és csökken a közös élethez való hozzájárulása is. Ez igen elgondolkodtató jelenség.

A  megcsalás egy másik jele az, hogy a megcsaló fél vádolja meg a párját azzal amit ő elkövetett., például „Te mindig mások után koslatsz!” Mindezt egyébként a hűtlen fél azért mondja el, hogy így kisebbítse a félrelépés súlyosságát. Nagyon gyakori jel az, ha a másik fél már nem foglalkozik a közös jövő tervezésével. Hiszen aki megcsalja a párját, már semmilyen jellegű érdeklődést nem mutat iránta. Megváltoztak a saját tervei. Gyakori az is, amikor a párunk indokolatlanul izgatott lesz, ha megkérdezzük, hogy: „Mikor jössz ma haza?” vagy „Mit csinálsz munka után?” Ilyen kérdések esetén megijed, mert fél attól , hogy a másik sejt valamit.