Milyen játékokkal dobhatjuk fel az esküvőt?

Avagy hogyan szórakoztassuk a násznépet?

Milyen játékokkal dobhatjuk fel az esküvőt?

A nagy napon általában mindenhol felkérnek egy vőfélyt, aki levezeti az esküvőt. Ez többek között azért is rendkívül hasznos, hiszen ilyenkor az ifjú pár eléggé feszült és szétszórt. A vőfély feladatai közé tartozik a násznép szórakoztatása is, de természetesen lehet játékokat ajánlani.

Nagyon kedveltek például az esküvői kvízek: egy közelálló személy kérdőívet készít a párról, amire a vendégeknek kell válaszolniuk. A legtöbb helyesen válaszolók között apró ajándékok kerülnek kisorsolásra. 

Táncverseny: 10-10 lányt és fiút ki kell választani, a lányoknak kán-kán tánc javasolt összekarolva, a fiúknál pedig a kalinka szokott nyerő lenni. A táncok végén amelyik csoport több tapsot kap, értelemszerűen az nyert. Szintén kis ajándékokkal szokták jutalmazni.

A ruhaverseny: az esküvőn résztvevőket el kell osztani 4-6 fős csoportokra, majd odaadni nekik pár guriga hófehér WC papírt. A feladat: minden csapat tervezzen saját esküvői ruhát a kiosztott papírból. Bármilyen más kiegészítőt lehet hozzá használni, kivéve ruhaneműt. A végén pedig a menyasszony fogja elbírálni, hogy ki lett a győztes.

Mit rejt a zsák: itt egy egyszerű szövetzsákra lesz szükség, de arra figyelni kell, hogy ne legyen átlátszó. Egyszerű hétköznapi kisebb tárgyakat kell beletenni, majd körbeküldeni a násznép között. Aki a legtöbbet kitalálja és papírra írja, az a győztes.

 

Az ilyen vicces esküvői fotókat mindenki örömmel fogja később visszanézni.