Milyen hibákat követhettek el a munkaviszony megszűntetésekor?

Megválni az aktuális munkahelytől rendszerint könnyű. Megírom, mikre kell nagyon odafigyelned, hogy biztosan ne legyen később problémád a felmondás és az aláírt papírok miatt.

Milyen hibákat követhettek el a munkaviszony megszűntetésekor?

Amennyiben még próbaidő, vagy a határozatlan idejű munkaviszony alatt mondasz fel, a rendes felmondást nem, csak az azonnali hatályú felmondási nyilatkozatod kell megindokolnod. Ha esetleg olyan ajánlatot kapsz egy másik helytől, ahol pár nap múlva már kezdened kell, ez nem jogosít fel téged arra, hogy azonnali hatállyal felmondj, ez nem jó indok rá, csak kirívóan súlyos munkáltatói kötelezettségszegés alapozhatja meg ezt. Ha már megtaláltad az új helyed, nem elég csak szóban jelezni felettesednek, hogy meg akarod szüntetni a munkaviszonyod, a felmondási nyilatkozatot mindenképpen írásban kell benyújtanod a munkáltatói jogkör gyakorlójának. Az iraton mindenképp tüntesd fel, hogy mely napon került ez átvételre, hiszen az azt követő naptól számít a felmondási idő. Szinte mindig közös megegyezéssel válnak el egymástól a felek. Az ilyen megállapodásoknak rendszerint elemük az a kitétel, miszerint a felek egymással kölcsönösen elszámoltak, s a másik fél felé követelésük nincs. Ilyen tartalmú nyilatkozatot kizárólag akkor írj alá, ha az valóban fedi a valóságot, azaz nincs elmaradt munkabér- vagy ki nem fizetett szabadságmegváltási igényed, ugyanis az aláírásoddal utóbb ezt már nem egyszerű egykönnyen megcáfolni.

Fordíts mindig kiemelt figyelmet a felmondási jog gyakorlásának jogszerűségére, ugyanis a jogellenes megszüntetés kártérítési kötelezettséget vonhat maga után!