Milyen érzéseket szoktunk összekeverni a szerelemmel?

Ha ezekre odafigyelünk, nem sebezzük meg saját magunkat! Tartsuk észben, hogy a legfontosabb a saját szívünk védelme, és ne verjük át az érzelmeinket!

Milyen érzéseket szoktunk összekeverni a szerelemmel?

Rengeteg olyan érzelmet vagyunk képesek táplálni, melyekről azt feltételezzük, hogy az a nagybetűs szerelem, holott a közelében sincs.

1. A legelső ilyen a stabilitás, mint támasz, hiszen ha az életünk egy két lábon járó érzelmi hullámvasút, akkor kimondottan jó érzés támaszkodni valakire, akiről tudjuk, hogy teljesen megbízhatunk benne, és számíthatunk rá. Az ilyen személyek élete általában stabil és kiegyensúlyozott, így nincs meg annak a kockázata, hogy a saját terhével nyomja majd a mi vállunkat is. Ha viszont csak emiatt akarunk vele párkapcsolatot létesíteni, abból semmi jó nem fog kisülni.

2. Azokban a kapcsolatokban, ahol sok a vita és a veszekedés, ott nagyon erős érzelmi ingereket váltanak ki egymásból a felek, amit tévesen szenvedélyként értelmeznek. Pedig az a személy, akitől ezeket a sértéseket, vagy negatív érzéseket kapjuk, az nem egy intenzív kapcsolat, hanem egy romboló együttélés jele.

3. A kifejezetten jó szexuális együttlét fontos, de nem szabad építőelemként gondolni rá. Attól még, hogy valakivel jó a szex, nem feltétlen fogtok egyet érteni napközben, amikor fontos döntéseket kellene hoznotok. Arról nem is beszélve, hogy teljesen eltérő gondolataitok, terveitek lehetnek, melyeket nem biztos, hogy össze tudtok majd úgy egyeztetni, hogy az mindkettőtöknek megfeleljen.

4. A teljesség igénye nélkül utolsósorban a hála érzését emelném ki, hiszen ez is fontos. Könnyen előfordulhat, hogy rosszra fordul a sorsunk, vagy pech-szériába keveredünk randizás terén, utána hirtelen betoppan valaki, aki teljesen más. Fejben ilyenkor már a komplett esküvőt leszervezed, valamint a születendő gyermekeitek nevét is tudod. Attól, hogy ő kedves veled, megért, valamint figyelmes, még nem azt jelenti, hogy összeilletek. Persze fontos, hogy a nehezebb időszakban támogassátok egymást, de ne ez hozzon össze titeket!