Milyen családi szokásoknak kellene meglenniük a mindennapokban?

Most összegyűjtöttünk pár érdekességet ezzel kapcsolatosan!

Milyen családi szokásoknak kellene meglenniük a mindennapokban?

Minden család más és más szabályokkal és szokásokkal rendelkezik, ezért nem is lehet két különálló családot teljes mértékben összehasonlítani, de azért vannak dolgok, amik mindenhol kialakíthatóak!

1. Közös étkezések

A rohanó mindennapokban legalább egy étkezésnek együtt kellene történnie, hiszen akár egy vacsora során meg lehet beszélni a mindenkit érintő dolgokat, arról nem is beszélve, hogy összehozza a családot, ha együtt esztek. Segít a mentális egészségünk megőrzésében is, ugyanis ilyenkor egyenrangúnak érezhetik magukat a család tagjai.

2. Vélemények meghallgatása

Legyen szó akár a közös nyaralások megszervezéséről, programokról, ezeknek a részleteit érdemes együtt megbeszélni, így elkerülhető lesz a konfliktus. A gyerekeknek fel kell ajánlani pár lehetőséget, hogy ők is hangot adhassanak a véleményüknek, így fontosnak fogják magukat érezni.

3. Szabályok

Minden közösségnek szüksége van a megszokott rutinra és a szabályokra. Ha ezek nincsenek jelen, akkor könnyen kialakul a káosz, amit nagyon nehéz helyreállítani. Nem kell nagy dolgokra gondolni: például határozzuk meg a vacsora állandó időpontját, a lefekvés idejét, vagy a telefon kikapcsolását. Ezekkel az egészségünknek is jót teszünk, gondoljunk csak bele, ha mondjuk egy tinédzser hajnalig nyomkodja a telefont, akkor valószínűleg másnap délig alszik, ezzel fel is borul a biológiai órája. 

4. Közös sport

A mozgás kifejezetten fontos, főleg mert a technika világában egyre kevesebb időt töltünk a szabadban. Határozottan lényeges, hogy tűzzetek ki heti két napot, amikor együtt elmentek sétálni, futni, vagy akár csak biciklizni egyet!