Milyen a tökéletes lánykérés?

A nők egyharmada véli úgy, hogy a lánykérés módja még az esküvőnél is fontosabb, de a maradék is úgy gondolja, hogy legalább olyan lényeges, hogy a nagy kérdést tökéletesen tegyék fel. Melyek azok a kérdések, amelyek minden férfit elgondolkodtatnak, mikor elhatározzák, hogy megkérik szerelmük kezét?

Milyen a tökéletes lánykérés?

- Hogyan illik megkérni a kedvese kezét?
- Milyen lánykéréssel tehetné örökre emlékezetessé a pillanatot?
- Mikor és hol kérje meg a nő kezét?
- Biztos, hogy igent mond?
- Milyen gyűrűnek örülne álmai nője?
- Milyen gyűrűméret a tökéletes élete párjának?
- Gyémánt vagy cirkónia díszítse a gyűrűt?
- Milyen legyen a gyűrű fazonja, stílusa?
- Kész gyűrűt vásároljon vagy készíttessen?

Tanácsainkkal igyekszünk segíteni a férfiaknak, hogy a lánykérés feledhetetlen legyen és még az unokáiknak is büszkén mesélhessenek róla.

1.    Először is legyél magabiztos!

Kedvesed azért van veled, mert szeret téged és veled akar lenni. Lehetne sok más férfival, de Téged választott, ezzel minden pillanatban legyél tisztában. Ha bizonytalan vagy magadban vagy benne, illetve a kapcsolatotokban, várj még egy kicsit és teremts olyan helyzeteket, amelyek segítségével eldöntheted, hogy biztosan vele akarod-e leélni az életedet. Akkor kérd meg a barátnőd kezét, amikor te sziklaszilárdsággal elhatároztad, hogy vele akarod leélni az életedet, tudsz és akarsz is gondoskodni róla és biztos vagy az érzéseidben. Az esetek és a kapcsolatok többségében akkor jut el a lánykérésig egy férfi, ha már nemcsak saját magában biztos, hanem abban is, hogy a nő hasonlóan érez és ugyanígy gondolkodik kettejükről. Ha kedvesed esetleg mégsem így gondolja, az legkésőbb a lánykérés pillanatában ki fog derülni. Ha te már nem várnál ezzel, inkább derüljön ki mielőbb, hogy kedvesed is életre szólónak gondolja-e szerelmeteket.

2.    Ha elszántad magad, derítsd ki, hogy szerelmed milyen lánykérésről álmodik

Minden férfi tudja, hogy nem egyszerű belelátni a nők lelkébe és kitalálni, hogy milyen lánykérésnek örülne igazán, de ha kellő ideje együtt vagytok és jól ismered szíved választottját, akkor talán mégsem lesz olyan nehéz. A nők többsége élete egyik legszebb napjaként gondol vissza az eljegyzésére és legtöbbször előtte is sokat ábrándoznak erről, ha már ott tart a kapcsolat. A hölgyek egy része egy idő után akár elejtett megjegyzéseket is tehet arra, hogyan képzeli el a szituációt, amikor megkérik a kezüket. Kedvesed talán a barátnőivel már meg is vitatta az ötleteket, így akár a közeli barátnőktől vagy családtagoktól is kérhetsz tanácsot, persze csak akkor, ha biztos vagy benne, hogy nem árulják el kedvesednek, hogy mire készülsz.

3.    Válaszd a megfelelő pillanatot!

Rendkívül fontos a megfelelő időzítés. Szerepe egyrészt abban rejlik, hogy ti hol álltok a kapcsolatotok fejlődésében. Másrészt figyelembe kell venned, hogy mikor szeretnétek majd az esküvőt megtartani, mennyi időtök lesz a szervezésre a lánykérést követően. Gyakran valamelyik ünnepen teszik fel a nagy kérdést, legyen az a lány szülinapja, karácsony, Valentin nap vagy az évfordulótok. Ezek megszokott időpontok lehetnek, pont ezért nem túl fantáziadús, ha ilyen alkalomra esik a lánykérés. Biztos lehetsz benne, hogy a spontán időzítés sokkal hatásosabb. Gondolj csak bele, mennyivel emlékezetesebb lesz majd, ha olyankor kéred meg szerelmed kezét, amikor egyáltalán nem számít rá. Abban a kérdésben, hogy hol tartotok a kapcsolatotokban, ne hagyd magad befolyásolni senki által. Minden kapcsolatnak megvan a saját dinamikája és semmit nem szabad erőltetni. Lehet, hogy sokkal hamarabb jutsz el a pároddal arra a szintre, hogy megkérd a kezét, mint korábban másokkal tetted volna, sőt, nagyon valószínű, hogy korábban nem jutottál ide még senkivel. Idősebb, elvált, illetve özvegy embereknél is más a helyzet, jóval gyorsabban eljuthat a kapcsolat erre a pontra. Egy középkorú pár esetében is elengedhetetlen, hogy kellően megismerjék egymást, mielőtt arra adják a fejüket, hogy összeházasodjanak. Teljesen érthető azonban, hogy egy negyvenes éveiben járó pár nem vesztegeti az éveket egy ilyen fontos döntés meghozatala előtt, ha megvan a kellő összhang, főleg, ha még babát is szeretnének. És igen, manapság is gyakran előfordul, hogy olyankor hangzik el a nagy kérdés, amikor a pici már úton van, a pár életkorától függetlenül.


4.    Válaszd ki a tökéletes helyszínt!

Édes kettesben, vagy nyilvános helyen legyen a lánykérés? Buliban, családi összejövetelen, esetleg a kedvenc csapatotok meccsén? Lehet park, folyópart, tópart vagy akár egy hajó is a tökéletes helyszín. Az a lényeg, hogy váratlan legyen és ne legyen kellemetlen a párodnak, ha nyilvánosság előtt kéred meg a kezét. A klasszikus gyertyafényes vacsora is tökéletes lehet, főleg egy kevésbé klasszikus helyszínen. Egy hegytetőn a naplementében vagy azon a helyszínen, ahol az első randitok volt, igazán hatásos lehet. Választhatod a közös nyaralást is helyszínként. Egy tengerparti lánykérés is igazán romantikus lehet. Tulajdonképpen bárhol megkérheted párod kezét, a lényeg, hogy ti szívesen emlékezzetek majd erre a pillanatra.

5.    Készülj álmai eljegyzési gyűrűjével!

A lánykérés legfontosabb kelléke az eljegyzési gyűrű. Ezen sokszor legalább annyit gondolkodnak a férfiak, mint a többi ponton együttvéve. A lánykérés hagyományosan köves, azaz szoliter eljegyzési gyűrűvel történik, de vannak olyanok, akik már eleve a karikagyűrűvel, azaz jegygyűrűvel kérik meg a nő kezét. Ha külön eljegyzési gyűrűt választasz kedvesednek, vedd figyelembe a stílusát és szokásait. Fontos, hogy szívesen hordja a gyűrűt és az ne akadályozza őt mindennapi tevékenységeiben. Praktikus lehet egy olyan gyűrű, ami nem nagy, kiemelkedő kővel díszített, még ha utóbbiak gyönyörűek is tudnak lenni, mégis kénylmesebb lehet egy laposabb, köves gyűrű. Az is felmerül kérdésként, hogy cirkónia vagy gyémánt legyen a gyűrű köve. Ennek fantáziád és pénztárcád szabhat csak határt, a gyűrűk között rendkívül széles a választék. Újabban azt is mondják, hogy a férfinak illik három havi fizetését költenie a jegygyűrűre és vannak, akik szerint a lánykérés mellé a férfi egy igazán nagyvonalú ajándékkal is szolgálhat kedvesének, például egy új autóval. Ezzel azt fejezi ki, hogy a nő bízhat abban, hogy egész életében gondoskodni fog róla a férfi, hiszen ér neki ennyit a nő. Fontos, hogy a lánykérés előtt is vigyázz a gyűrűre, tartsd elegáns díszdobozban és a megfelelő pillanatban vidd magaddal.

6.    Kérd meg kedvesed kezét a szüleitől is!

A magyar hagyományok szerint a vőlegénynek illik elmenni a menyasszony szüleihez, és az édesapától megkérnie szerelme kezét. Ehhez a hagyományhoz sokan már nem ragaszkodnak, de biztos lehetsz benne, hogy kedvesednek is jól fog esni és leendő apósoddal és anyósoddal is megalapozhatod a jó kapcsolatot.