Mikor vállaljunk babát?

A következő lépés egy kapcsolatban

Mikor vállaljunk babát?

Egy jól működő párkapcsolatban előbb vagy utóbb előjön a babavárás gondolata. Sokan félnek attól, hogy mi fog változni az életükben, vagy az egymáshoz való hozzáállásukban. Nem árt többször is átgondolni, hiszen egy gyermek egy életreszóló döntés és felelősségvállalás. Mindkét félnek egyszerre akarnia kell, hiszen a nő sem erőltetheti rá a férfit, de fordítva is így van. 

Miután a közös döntés megszületett, csak abban az esetben lehet felkészülni a babavárásra. Sokan a mai napig úgy vannak vele, hogy legyen meg először a saját lakás, autó, majd utána jöhet a gyermek. Manapság ha mindenki erre várna, akkor igencsak 40 felett szülnének a nők, hiszen a karrier építés és a családalapítás nem fér meg egymás mellett. 

Egy albérletben is lehet nevelni a kezdeti években egy gyermeket, ha tudjuk azt, hogy megfelelően meg tudunk adni számára mindent, ami csak szükséges, természetesen ésszerű keretek között. Nem muszáj a legdrágább és legdivatosabb babakocsi, a kicsi egy használt, de még jó minőségű járgányban is ugyanúgy el lehet tologatni a picikét.

A legfontosabb az egyetértés a szülők között, és a vágy a család iránt!