Miért veszítik el az érdeklődést a nők szex terén?

Ezek az okok vezethetnek hozzá!

Miért veszítik el az érdeklődést a nők szex terén?

Egy jólműködő párkapcsolatban is sokszor előfordul, hogy a nők elveszítik egy idő után a szex iránti érdeklődését, de ez nem feltétlen a másik fél hibája, jóval mélyebbre kell ásni ahhoz, hogy rájöjjünk az okokra. 

Elsősorban fiziológiás okok miatt szokott hervadni az érdeklődés. Legfőképpen a külső hatások szoktak befolyásoló tényezők lenni, hiszen rengeteg gyógyszer okoz libidócsökkenést, akár vényre kapható akár vény nélkül. Ez különösen az antidepresszánsokra igaz és az altatókra, de huzamosabb ideig az alváshiány önmagában képes előidézni. Ezeket a gyógyszereket nagyobb arányban nők szokták szedni. Másodlagosan a hormonoknál kell keresni a problémát, ugyanis ha a hormonszintünknél valami nincs rendben, akkor azt minél hamarabb orvosolni kell. 

Ha viszont az előző dolgok rendben vannak, akkor kutatni kell önmagában az érzelmi okokat is. Ha stresszesek vagyunk, akkor nem meglepő, hogy nincs akkora szexuális étvágyunk, akár munkahelyi probléma, vagy éppen otthoni idegeskedés az oka. A nők minden téren hajlamosabbak túlhajszolni magukat, ez váltja ki a felesleges idegeskedést. Ehhez remek stressz-levezető gyakorlatok találhatóak már az interneten is, de választhatunk meditációs gyakorlatokat is, habár azt ne felejtsük el, hogy a szex önmagában is segít a nehezebb időszakokon túljutni.

Mind tudjuk, hogy egy párkapcsolatban alapvetően léteznek problémák, melyeket ha nem beszélünk meg, akkor hosszútávon csak a szőnyeg aljára seperjük a gondokat. A kommunikáció itt is rendkívül fontos, mint az élet összes területén. Ha a párunkkal le tudunk ülni és megbeszélni az aktuális terheket, melyek a vállunkat nyomják, akkor felfedezhetjük, hogy valójában nincs is akkora baj. Ezek után jöhet a romantikus, békülős szeretkezés.