Miért veszélyes az ezotéria?

Mennyire határozza meg az életünket, ha hiszünk benne?

Miért veszélyes az ezotéria?

Az ezotéria mindaddig nem veszélyes, amíg el tudjuk fogadni, hogy nem feltétlen az egyetlen út, ami járható, hiszen sorsunkat saját magunk igazgatjuk legfőképp. Nem segít az a tény a jóslás-függőkön, hogy manapság szinte mindenhonnan asztrológiai előrejelzéseket, önmagunkat megváltó programokat kínálnak a jobb élet reményében, ezáltal az élet tényleg sokszor érthetetlennek tűnik.

Sokak attól függetlenül, hogy túllátnak a biológiai könyveken a létezés gondolatáról, hajlamosak teljesen az ezotéria világába menekülni és mindenért az univerzumot okolni. Bármi is legyen az életünk és a világ törvényeiben, be kell látnunk, hogy ezen az idősíkon élünk, itt kell a számlákat fizetni és orvoshoz vinni a gyereket. 

Persze nem azt mondjuk, hogy ne higyjünk semmiben, hiszen már az ezer évvel ezelőtt élt őseink is mindig hittek éppen az aktuális istenben. A hit egy kifejezetten pozitív és hasznos dolog, hiszen ha hiszünk, sosem fogjuk egyedül érezni magunkat. Ha ezt túlzásba visszük, és adósságot csinálunk a családnak a jósnőnek fizetett összegek miatt, akkor már inkább árt a hitünk mintsem segít.