Miért válnak el a nők?

Ez az a téma, amiről senki nem beszél szívesen. Pedig ha sokan őszinték lennének, akár megelőzhető is lenne a kenyértörés!

Miért válnak el a nők?

Nemcsak itthon a hétköznapi embereknél magas a statisztika a válásoknál, hanem nap mint nap olvashatjuk a külföldi, tökéletesnek tűnő álompárok hirtelen szétköltözését. Sokan csak kapkodjuk a fejünket, köztük én is, hogy vajon mi lehet annak az oka, hogy egy sztárpár válásra adja a fejét, hiszen alapvető hétköznapi gondokkal biztosan nem küszködnek. De nézzük, hogy vajon melyek azok a dolgok, amik arra késztetnek bennünket, hogy márpedig itt legyen vége.

1. Szeretet és a szenvedély elmúlása

A leggyakoribb ok a szakításoknál még mindig a szeretet, és a szerelem elmúlása. A szenvedély hiánya halálosan képes hatni a stabilnak hitt házasságokra is. A szexuális élet, és a érzelmek kéz a kézben járnak, ha valamelyik megszűnik, akkor sajnos nem fog tovább jól működni a kapcsolat.

2. Túl korán esküdtünk?

A legtöbben nem foglalkozunk azzal, hogy hány évesen mentünk férjhez, mégis egy lényeges tényezőről van szó. Sok házasság végét ugyanis az jelenti, ha a felek harminc vagy negyven éves koruk után jönnek rá arra, hogy ők valójában még élni szerették volna a saját kis szingli életüket, és elhamarkodottan, rózsaszín köddel borítva kötötték be a fejüket.

3. Eltérő szexuális igények

Amikor a bíróság előtt állva megkérdezik a békítő tárgyaláson az egyik felet, akkor szinte minden ötödik ember felhozza indokként, hogy nincs megelégedve a szexuális életükkel. Többnyire ez abból fakad, hogy míg az egyik fél akár hetente 4-5 alkalommal is szeretne ágyba bújni a társával, addig a másik kiegyezne bőven a havi 1-2 alkalommal is. Hallhattunk már olyan sztorikat is, ahol azért akart elválni a férfi, mert a felesége nem egyezett bele a férj nyitott házassági ötletébe. Valljuk be, ez azért hagy jócskán kivetni valót maga után.

4. Megcsalás

Ha egy kapcsolatban minden remekül működik, akkor többnyire azért nem kerül szóba a "szomszédba járás a boldogságért". Előbb-utóbb viszont jönnek azok a fránya mindennapi problémák, melyek vitákat generálnak. Ha ezek miatt a hajtépések miatt bárki is másnál keresi a boldogságot vagy a vigaszt, akkor tulajdonképpen nincs is miről beszélni. Emberekből vagyunk, követünk el hibákat, de hogy ki hogyan tudja ezeket megbocsájtani, azt mindenkinek magának kell eldöntenie. Azt azért ne felejtsük el, hogy igaz a régi mondás: aki egyszer megtette, megteszi még akár százszor is.

 

Végszóként hozzátenném, hogy már nem azt a világot éljük, amikor a dédszüleink úgy voltak a házasságbeli problémákkal, hogy "egy asszony szoknyája sok mindent képes eltakarni".