Miért választják egyre többen a külön élést?

Vajon miért döntenek úgy a szerelmesek, hogy külön élnek? Manapság ez nem meglepő, hiszen egyre többen választják ezt a párkapcsolati formát!

Miért választják egyre többen a külön élést?

A legtöbb párnál általában az összeköltözés jelenti az egymás iránti elköteleződésüket, mégis egyre többen döntenek a különélés mellett. A szerelem azonban nem mindenkinek jelenti azt, hogy folyton a másik nyakán szeretne lenni, akkor sem, ha a világ legtökéletesebb kapcsolatát érezhetik magukénak.

Sokan félreértelmezik, és úgy gondolják, hogy akik nem élnek együtt, azok távkapcsolatban vannak. Ez tévedés, hiszen a távkapcsolat arról szól -  mint a nevében is benne van - , hogy a távolság miatt nem tudnak közös otthonban élni. Ebben a helyzetben, ahol önálló egzisztenciával, vagyonnal és lakással rendelkeznek, és nem bútoroznak össze, sokkal több pozitívum van, mint gondolnánk.

Elsőként a legfontosabb, hogy nem kell magyarázkodni egyik félnek sem, hogy mire költötte el a pénzt, miért ért későn haza, vagy miért dolgozik annyit. Sokaknál rendkívül fontos, hogy a függetlenségük egy szerelem közepette is megmaradjon valamilyen szinten, valamint az intimitást is jobban tudják élvezni. Gondoljunk csak bele: nem fekszenek le unottan minden este a másik mellé, hanem az újdonság varázsával várják a találkozást, és az összebújást.

Vannak viszont olyan típusú párok is, akik tudják azt, hogy nem lennének képesek együtt élni a megszokásaik miatt, legyen ez akár egy hobbi, vagy a koránkelő és az éjféli bagoly esete. Könnyen előfordulhat ilyen ellentétként a két fél között a rendmánia, és az alapállapotnak számító káosz a lakásban is.

Nem utolsósorban azok, akik együtt élnek, de már kezd zátonyra futni a kapcsolatuk, sokszor ezzel a módszerrel próbálják megmenteni az egykor jól működő kapcsolatukat.