Miért vagyunk állandóan betegek?

Tényleg csak az immunrendszerünk gyenge vagy más az oka?

Miért vagyunk állandóan betegek?

Ténylegesen igaz az az állítás, hogy a fertőzéses megbetegedések időszakát éljük, de mégsem törvényszerű, hogy az összes létező vírust elkapjuk, ami szembejön velünk az utcán. Az állandó megfázást okozhatják egyéb problémák is, amire az ember nem is gondol, akár az egészséges táplálkozás és a megfelelő mozgás mellett is. 

Az első legnagyobb rizikófaktort, mint számos egyéb betegségnél is a stressz jelenti, akár magánéleti akár munkahelyi. Tudjuk, hogy teljesen szinte lehetetlen kizárni az életünkből, mégis sokat tehetünk a saját érdekünkben azzal, hogy megpróbáljuk minimalizálni, hiszen egy idő után a sok idegeskedés testi problémákat képes okozni.

A másik legveszélyesebb a bizonytalanság, ugyanis ha nem vagyunk biztosak önmagunkban és a saját döntéseinkben, akkor nagy valószínűséggel az összes gondolatunkat ez veszi el. A folyamatos mérgelődés és negatív hangulat felemészti az energiánkat, ezáltal az immunrendszerünk is jelentősen legyengül.

A teljesség igénye nélkül az utolsó, ami befolyásolhatja az egészségünket rajtunk kívül álló okok miatt a gyász. Ha nemrégiben veszítettünk el egy nagyon közeli hozzátartozót vagy számunkra kedves embert, akkor szinte védtelenek vagyunk a betegségekkel szemben. Ilyenkor csak az idő a segítségünk, mert minél hamarabb túllépünk a haláleseten, annál hamarabb kapjuk vissza önmagunkat.