Miért utálják a férfiak az óvszert?

A férfiak nagyrésze nem szereti az óvszert, de a pontos okát a nők nem tudják. Most eláruljuk neked!

Miért utálják a férfiak az óvszert?

Köztudott mindannyiunk számára, hogy a megfelelően használt gumióvszer megvéd a nemi úton terjedő betegségektől, és a nem kívánt terhességtől is. Most nézzük meg, hogy mi az oka annak, hogy a férfiak nem, vagy csak ritkán hajlandóak óvszert használni.

Az első helyen a gumipara áll. Arra hivatkoznak, hogy a felhúzás alatt csökken a merevedésük, vagy hogy nem érzik annyira a nőt, meg a felhúzással megszakítják az előjátékot is. Pedig a valódi ok egészen más, ugyanis nem igazán lehet normális méretű kotonhoz jutni, és a kutatások alapján a legtöbb férfi hímtagjára nagy az üzletekben, gyógyszertárakban kapható óvszer. Ha egy férfi partnerét túl vonzónak találja, azonnal sutba dobja a védekezés gondolatát.

Ezzel szemben ha a partnerüket kevésbé vonzónak találják, akkor inkább hajlandóak védekezni. A kockázat, hogy nemi betegséget kaphatnak meg egy gyönyörű hölgytől nem ijeszti meg őket annyira, hogy védekezzenek. Ráadásul a legtöbb férfi elvárja a partnerétől, hogy méregdrága fogamzásgátlóval a nők védekezzenek a nem kívánt terhesség ellen. Ők már így egy érvet ki is húzhatnak a listájukról, ami az óvszer használata mellett szól. Azért nem árt, ha legalább mi nők vigyázunk magunkra. Igyekezzünk megbeszélni a párunkkal, hogy miért nem akar óvszert használni. A saját érdekünkben ragaszkodjunk a biztonságunkhoz. Ha a férfinak jelentünk valamit is, előbb vagy  utóbb, de beadja a derekát.