Miért tud annyira izgató lenni a durva szex?

Cikkünkből most megtudhatod!

Miért tud annyira izgató lenni a durva szex?

Az embereket mindig is izgatta az intenzívebb szexuális élmények megélése, amit gyakran kisebb fájdalmak árán tudtak csak elérni. A legtöbb nő és férfi fantáziál arról, hogy a partnere valamivel erélyesebben teszi magáévá, már-már "megerőszakolja". De miért is van ez?

A BDSM éppen a fénykorát éri, valószínűleg a Szürke 50 árnyalata című film nyújtotta hátszél miatt is. Valójában már korábban is izgatta az emberek fantáziáját a durva szex, legfeljebb most már bátrabban ki merik próbálni annak köszönhetően, hogy kevésbé számít tabunak. Mivel populárisabb lett, az embereknek már nem az jut róla az eszükbe, hogy ez beteges, perverz dolog, hanem valamelyest elfogadottnak tartják, és partnerek a kipróbálására! Valóban, azok, akiknek volt már benne részük, szívesen megismétlik újra meg újra.

De mégis, mi olyan jó abban, hogy megvadulunk az ágyban?

Konkréten a kutatások is bizonyítják, hogy igény van a durva szexre, hiszen az Evolutionary Psychological Science pszichológiai folyóiratban megjelent tanulmányban több mint 700 olyan egyetemista vett részt, akiknek már volt részük olyan durva szexben, ami előre meg volt beszélve. Zöld utat kapott a harapás, a hajhúzás, a fenekelés, a kikötözés, és a többi finomság. Mindkét nem képviselője egyöntetűen azt állította, hogy jóval izgalmasabb számára a durva szex, mint a gyengéd változata, ráadásul sokaknak intenzívebb orgazmusban volt részük, és az is kiderült, hogy a férfiak tovább bírták az együttlétet, míg a nők hamarabb mentek el.

Ez pedig rendkívül fontos tapasztalat, hiszen jól tudjuk, hogy a nőknek több időre van szükségük az orgazmushoz. Semmi kétség tehát, a durva szex jelentős mértékben képes felizgatni őket.

Egy másik kutatás kapcsán, hogy az elfenekelés, a harapás, karmolás értelemszerűen fájdalmat okoz, és ez sokakra izgató hatással van az ágyban. Ennek oka az lehet, hogy az agynak vannak bizonyos részei, amelyben a fájdalom érzékelése, és a szexuális izgalom találkozik egymással.Több válasz is van arra, miért olyan izgató.

Igazság szerint nem létezik egyetlen válasz arra, mitől olyan izgalmas, kivételes a durva szex. Már csak azért sem, mert ahogy sok minden más, ez is egyénileg eltérő. Kezdetben természetesen sokakat a kíváncsiság vonzott, és tudni szerették volna, mi lehet annyira fenomenális a vad szexben. Pláne így, hogy egyre többen nyíltan beszélnek róla és vallják be, hogy a szexuális életük részévé vált ez a fajta közösülés. Azután mások azért részesítették előnyben, mert oldja a feszültséget, elvégre itt kicsit elszabadulhatnak az energiák és sokkal mozgalmasabb, aktívabb lehet, mint egy átlagos együttlét.

Megint mások szerepjátékként tekintenek rá és jól esik nekik kicsit elrugaszkodni a valóságtól. Felszínre törhet belőlük az állatias, vad énjük.

Nőket és férfiakat egyaránt lázba hozhatnak a mocskos szavak vagy éppenséggel a domináns partner, aki átveszi felettük az irányítást. Előtérbe kerülhetnek az ősi szerepek is, amelyben a nők a gyengék, míg a férfiak az erősek. A nőknek tudat alatt imponálhat a férfiak szenvedélyessége, amelynek mértéke egyértelműen azt üzeni, hogy őt akarja. Ez a típusú aktus mentes minden színészkedéstől, a felek megfeledkezhetnek magukról és átadhatják magukat az ősi ösztöneiknek és a nyers szexnek.

Kellenek szabályok!

Mielőtt ki szeretnétek próbálni, elengedhetetlen néhány szabály lefektetése. Ugyanis nem biztos, hogy egyformán szeretitek a karmolást vagy éppenséggel van egy bizonyos határ, amit nem kívántok átlépni, mint például felpofozni egymást. Tiszteletben kell tartani a másik fél igényeit.