Miért tabu a barátnőnk pasija?

Reméljük azért ez nem sok mindenkire vonatkozik, de az érdekesség kedvéért most boncoljuk egy kicsit a témát!

Miért tabu a barátnőnk pasija?

Megtörténhet bárkivel, hogy amikor a legjobb barátnője új pasiját meglátván, a szíve hevesebben kezd verni, a gyomra összeszűkül, és beleszeret. Sok idő után végre találkozol valakivel, aki nagyon tetszik Neked, aki kedves, akivel el tudnád képzelni a jövődet. Aztán bemutatkozik és összerakod a képet. Ő a legjobb barátnőd választottja. Azon töröd a fejed, hogy mi lenne a helyes cselekedet. Ha a barátnőd és a párja folyton veszekednek, és tőled kérnek tanácsot, de te nem szeretnéd, ha újra és újra kibékülnének, ne akarj útmutatást adni. Hiszen ha egyszer nagyító alá veszik a mondataidat, nagyon nagy bajba kerülhetsz.

Ha szakítanak, akkor se támadd le egyből az ex-et, várd meg, hogy mindketten túltegyék magukat a dolgon. Valószínűleg így is számíthatsz egy-két beszólásra és ferde szemnézésre a barátnődtől. Ha tényleg ő a nagy Ő, és számára is te vagy igazi, akkor megéri harcolni, hiszen a lelkiismeret-furdalás mindkettőtöket felemésztene. Ha felvállalod az érzéseidet, akkor játssz nyílt lapokkal, ne csapd be a barátnődet. Még akkor is tisztességesnek kell lenned vele, ha emiatt egy életre elveszíted.

Viszont ha tudja, hogy ez nálad egy nem mindennapi dolog, és fontos neki a boldogságod, átengedi majd a terepet, anélkül, hogy kilépne az életedből. Ha mindketten képesek vagytok megőrizni a hidegvéreteket, valószínűleg ekkor ér majd a legkevesebb fájdalom és bonyodalom, hiszen a vonzalom így örökre plátói marad közöttetek. Ha ez sikerül, akár még egy nagyon jó fiú-lány barátság is kialakulhat, ameddig nem lépitek át egy pillanatra sem azt a bizonyos határt.

A békesség megőrzésének titka, hogy soha ne beszéljetek nyíltan az egymás iránti érzéseitekről. Hiszen a szavak kimondva sokkal valóságosabbnak tűnnek. Ráadásul sok helyen még a falnak is füle van, nehogy egy ilyen csúnya pletyka rontson el mindent. De mi van akkor, ha nem bírtok ellenállni egymásnak? Lényegtelen! Ha megtörtént, megtörtént. A lényeg, hogy ne kezdjétek el keresni a miérteket. Inkább foglalkozzatok a barátnőddel. Arra nincsen jó válasz, hogy mi a teendő ilyen helyzetben, azt úgyis csak te tudhatod, hogy hogy fog reagálni az árulásra. Egy azonban biztos: nem a pasit fogja hibáztatni. Ne is reménykedj. Ebben a helyzetben a barátnő nem csak megalázottnak, de kirekesztettnek is fogja magát érezni. Hiszen nem lehetetlen, hogy ugyan te próbálod menteni a menthetőt, és elfojtani az érzéseidet, de a barátnőd kedvese folyton a nyomodban jár.

Ha elakarod kerülni ezeket a kínos szituációkat, akkor egy a alkalmas pillanatban határozottan, de kedvesen vond kérdőre, majd utasítsd el. Mert ha megsérted a férfiúi büszkeségét, könnyen a barátnőd ellen fordíthat. Ha a helyzet nem javul, akkor beszélj őszintén a barátnőddel, és mond el neki, hogy mit tapasztaltál. Remélhetőleg nem vette el még az eszét túlságosan a szerelem, és hallgatni fog rád.