Miért szexelünk többet nyáron?

Íme az okok, hogy miért megyünk bele könnyebben a szexkapcsolatokba nyáron, mint télen! Hallottatok már ezekről?

Miért szexelünk többet nyáron?

Köztudottan sokkal többet szexelünk nyáron, mint a hideg hónapokban, bár sok mindentől függ, hogy mekkora eséllyel mondunk igent egy kalandra: van-e éppen párkapcsolatunk, mekkora az önbizalmunk, mennyire érezzük jól magunkat fizikálisan. Azért is gyakoribb ilyenkor az együttlétek száma, mert sokkal kívánatosabbnak, vonzóbbnak érezzük magunkat. 

Ha belegondolunk, ebben a meleg évszakban vannak a fesztiválok is, és valószínűleg ha megkérdeznénk 10 embert, 9 kapásból rávágná, hogy a legfelejthetetlenebb erotikus élménye nyáron volt. Arról nem is beszélve, hogy a tinik általában ilyenkor vesztik el a szüzességüket is. A cyber világ is csak ezt igazolja, ugyanis sokkal többen keresnek rá a szex, pornó kifejezésekre, mint általában, de ha megkérdezünk egy-egy áruházláncot, ők is ezt fogják mondani, hiszen az óvszereladások száma is rohamosan megnő. 

Ha kicsit biológiailag akarjuk nézni, akkor azzal tudjuk magyarázni, hogy az ok a napsütésben keresendő, mivel ilyenkor a kedvünk is sokkal jobb, na már most ha pozitívan látjuk a világot, miért is ne lennénk benne akár őrült kalandokban, szórakozásban vagy ismerkedésben? Arról nem is beszélve, hogy a pozitív hangulatunk miatt jó társasággá is válunk. Ráadásul nyaranta csináljuk a legmerészebb dolgokat, amikor még képesek vagyunk egy-egy eldugott helyen is összebújni a kiszemelttel.

Ne hagyjuk figyelmen kívül azt sem, hogy azért senki sincs fából: az utcák és a strandok telis tele vannak alulöltözött emberekkel, szóval teljesen természetes, hogy sokkal hamarabb jövünk izgalomba, mint ha télikabátban vagy pulcsiban látnánk. Arra azért mindenképpen figyeljünk oda, hogy csak akkor próbálkozzunk, ha a másik már megadta a kellő zöld jelzést.