Miért nem akar sok férfi gyermeket?

Ezek az okok állhatnak a háttérben!

Miért nem akar sok férfi gyermeket?

Igaz, hogy a társadalmunk már nem néz csúnyán azokra, akik nem vállalnak gyermeket, sok helyen viszont még mindig a kirekesztés alapját képezi a családtagoknál, főleg ha ünnepi vacsoránál jönnek a "mikor jön a baba", "úton van-e már az unoka", és ehhez hasonló kérdések. Különösen akkor szokott ez konfliktusokhoz vezetni, ha egy pár kategorikusan kijelenti, hogy ők bizony nem akarnak gyermeket, szeretnék még kicsit élvezni az életet. Ezzel a témával kapcsolatosan egészen más érvek sorakoznak a férfiaknál, mint a nőknél. De miért mondanak nemet a férfiak?

1. Rossz példa

Legtöbbször aki csonka családban nőtt fel apa nélkül, náluk a rossz minta a hibás, ugyanis vagy nem ápolták megfelelően, vagy egyáltalán nem tartották a kapcsolatot. Itt is beigazolódik a tény, hogy milyen nagy befolyással van az egész életünkre a gyerekkorból hozott értékrend. 

2. Negatív tapasztalatok

Ahogyan a legtöbb nő panaszkodik a gyerekkel való problémákról a baráti körben, úgy a férfiak is ki szokták ezeket tárgyalni, de egy gyermektelen férfit ezzel akarva akaratlanul is elbizonytalanítanak. Ettől sokan megijednek, mert nem biztosak abban, hogy ők megfelelően tudnák kezelni az adott szituációt. A szülővé válás egyébként is egy komoly érzelmi hullámvasút, ezért egy atombiztos lábakon álló kapcsokat kell alapnak.

3. Eltérő gondolkodás

Az átlag párok előbb vagy utóbb gyermeket vállalnak, de mivel nem vagyunk egyformák, ezért vannak olyanok, akik nem követik ezt a példát. Sőt, a kisebb része felelőtlennek tartja azokat, akik nem mérik fel, hogy milyen felelősséggel jár maga a családalapítás, már ha csak az anyagi oldalát nézzük is. Ők inkább élvezik az életet, és valószínűleg majd negyven felé fognak bele a babaprojektbe.