Miért ne aggódjunk a szingliség miatt?

Az egyedüllétnek megvannak az előnyei és a hátrányai is!

Miért ne aggódjunk a szingliség miatt?

Természetesen nem olyan könnyű csak úgy félreállítani a magányosság miatt érzett szorongást egy szinglinek sem, ugyanakkor vannak pozitív erejű gondolatok, amik ilyenkor segítenek. Ha az utóbbi időben aggódtál a szerelmi életed hiányosságai miatt, most mutatunk 5 ötletet

1. Minden esélyed megvan a pártalálásra

Minél idősebb egy egyedülálló, annál jobban kétségbeesik a láthatatlan biológiai órája miatt. Ugyanakkor érdemes észben tartani, hogy a megállapodás az utóbbi években jelentősen kitolódott. Manapság már teljesen természetes, hogy valaki 40 éves korában vág bele a házasságkötésbe és a családalapításba. Egy szingli sincs teljesen egyedül a magány problémájával, éppen ezért valójában rengeteg lehetőség van párra találni.

2. Változnak az igények

Huszonévesen kevesen aggódnak amiatt, hogy nem találnak társat, éppen ezért ilyenkor még csak alakulóban vannak a tényleges igények. Fontosabbak a külső, felszínesebb értékek, majd ahogy haladnak előre az időben, és egyre több potenciális partneren vannak túl, egyre világosabb lesz, kivel szeretnének megállapodni. Ebben a korban már a belső értékek lesznek a fontosak, és ha ezt szem előtt tartják az egyedülállók, kibővül a lehetséges partnerek száma olyanokra, akiknek eddig talán nem sok esélyt adtak.

3. A szerelem nem egyenlő a teljesítménykényszerrel

Sokszor a környezetük azzal próbálja vigasztalni a szingliket, hogy ők sem értik miért nincs párja egy ilyen okos és vonzó egyedülállónak. Sajnos ez részben azért káros, mert az illetőt is meggyőzi arról, hogy nem az ő hibája, hogy nincs partnere. Másrészt a szerelmet nem lehet megtalálni ilyen teljesítményelv alapján, tökéletes társ és párkapcsolat sem magától létezik. A lényeg, hogy egymásnak tökéletesek legyenek, és ehhez a legfőbb alap a közös értékek, érdeklődési kör, és humorérzék.

4. A házasság nem old meg mindent

A legtöbb egyedülálló úgy tekint a házasságra, mint egy főnyereményre, amit ha elér, akkor a társadalom teljesértékű tagjának fogja tekinteni. Már beállt a sorba, teljesítette a kvótát, innentől lehet hátradőlni. Pedig sok házas éli meg a társasmagányt és az elhidegülést, mert úgy mentek bele a házasságba, hogy nem volt meg a megfelelő érzelmi alap. Sokszor egy legjobb barát, vagy családtag, akivel mélyebb gondolatokat és érzéseket is meg lehet osztani, érzelmileg hasonló pozitívumokkal jár, mint egy jó házasság.

5. A szingliségnek is van jutalma

Alapvetően mindannyian társas lények vagyunk, de ahogy a szingliség valakinek taszító, úgy bizonyos egyedülállóknak a házassággal és a kapcsolattal járó kötöttségek negatív hatással lehetnek a boldog összképre. Az egyedülállók személyes szabadsága gyakorlatilag korlátlan, tetszésük szerint alakíthatják az életük, többet is járnak társaságba, mint a házasok. Összeségében elmondható róluk, hogy a személyes céljaik elérése miatt elégedettebbek lehetnek az életükkel. , ami könnyebbé teheti ezt a néha kétségbeejtő időszakot.