Miért lépnek félre a férfiak?

Nézzünk kicsit a mélyére a dolgoknak..

Miért lépnek félre a férfiak?

 

Menjünk vissza egészen a kezdetekhez. Az ősember elment vadászni, halászni, az asszony meg otthon maradt őrizni a tüzet, vigyázni a gyerekekre, meg elvégezni az egyéb úgymond ház körüli teendőket. Talán erre vezethető vissza hogy a ma férfiának is a vérében van az az ösztön, hogy minden nőt szeretne meghódítani, megszerezni.

A fiatal fiúkra akár azt is mondhatnánk, hogy skalpvadászok, mert szeretnének kitűnni a tömegből hódításaik által. Ez ha jól megnézzük ez igazából nem más mint versenyszellem. Azok a férfiak akik kapcsolatban élnek, netalántán házasok is, csak hűséget esküdtek és nem vakságot. Szemrebbenés nélkül mellettünk is megnézik a csinosabbnál csinosabb nőket, előfordul, hogy még meg is jegyzik hangosan. Ha ilyenkor bármilyen megjegyzést teszünk, azonnal ránk sütik a féltékenység bélyegét, de a valóságban hízeleg nekik, hogy a társuk így reagál.

Nehéz rájönni, és főleg nem szabad általánosítani, hogy a férfiak miért lépnek félre. Mert van aki szereti a párját, de egy kis izgalomra vágyik. Akad olyan is akinek a kötelezettségmentes lazaság a vonzó, és gyakran belemegy egyéjszakás kalandokba. De hölgyeim, vannak esetek amikor kicsit mi is tehetünk erről. Hiszen amikor megszületik a gyerek, a férfi már csak a második a fontossági sorban. Ezt sokan nehezen tudják megemészteni. Mint ahogy azt se igen tolerálják, hogy az általuk bálványozott hölgy már nem olyan csinos, nem marad ideje a kicsi mellett arra hogy ugyanúgy hozza a bombázó formáját, mint azelőtt. Ahhoz kell fodrász, kozmetika, smink, manikűr. És bizony este már esetleg nagyon fáradt, nincs kedve az esti hancúrhoz.

Van aki ilyenor kezd kitekingetni a kapcsolatból, és mást keres. Jobbik esetben szereti a párját és mellette marad, már ha sikerül ezt a dolgot titokban tartani. Aztán vannak olyan nők, akik jó pénzért, vagy egy kis támogatásért olyan dolgokat is megtesznek, amire mi nem vagyunk hajlandóak. És ne felejtsük el azokat se, akik direkt rányomulnak az általunk szeretett férfira, és nem érdekli őket, hogy az illető családos. Kell nekik.

Ebből is látható, hogy nagyon sok oka lehet egy férfinak a félre lépésre. Mindenesetre az akit el lehet csábítani, az menjen csak nyugodtan. Azért nem kár. Szerencsére vannak még hűséges férfiak, bár nem túl sokan.