Miért jobb a szingliség, mint a párkapcsolat?

Vajon mi az oka annak, hogy mostanság egyre több az egyedülálló? Cikkünkből most kiderül, hogy miért előnyösebb szinglinek lenni!

Miért jobb a szingliség, mint a párkapcsolat?

A szingliségnek és a párkapcsolatnak is van jó és rossz oldala. Lehet érvelni akár az egyik, akár a másik mellett. Míg a párkapcsolatban élők inkább bezárkóznak a rózsaszín burokba, mely csak kettőjüknek adja az éltető oxigént és boldogságot, addig a szinglik a helyzetükből adódóan nyitottabbak maradnak.  

Könnyebben barátkoznak, több minőségi kapcsolatot ápolnak, és a családjukkal is jobb a viszonyuk. Mostanság elég sokat lehet hallani az úgynevezett énidőről, amikor csak magukkal foglalkozhatnak. Ez az, amikor befelé tudunk fordulni, gondolkodni dolgainkon, tervezni a jövőt, és kitűzni a céljainkat. 

Letisztázzuk az érzéseinket, visszanyerjük az energiánkat, és kicsit elmélyedünk. Ez nem azt jelenti, hogy a párkapcsolatban élók nem tudnak magukra időt szánni, de sokkal kevésbé van lehetőségük van önmaguk lenni, félrevonulni, hiszen két emberre vagy gyerekkel akár többre kell figyelniük egyszerre.

Szingliként több a szabadidőnk is, ez is abból fakad, hogy az embernek csak magához kell alkalmazkodnia. Az egyedülálló például többet tud sportolni, sorozatot nézni, játszani, olvasni. És ki ne szeretné ezt az életmódot?

Azontúl sokkal nagyobb figyelmet fordítanak önmaguk képzésére, továbbtanulásra, és az önfejlesztésre is. Fontosabbnak tartják, hogy látókörük szélesedjen, és szívesebben teszik próbára a világról alkotott képüket. Az sem utolsó szempont, hogy szingliként szabad a vadászat és az ismerkedés.