Miért jó makettet építeni?

Amikor sok szabadidő zúdul ránk...

Miért jó makettet építeni?

Sokszor nem tudunk mit kezdeni a hirtelen jött sok szabadidőnkkel, és komoly fejtörést okoz, hogy mivel is kellene elüssük az időt hasznosan. Ilyenkor jöhet szóba a makettek építése. Ezek a mini-világok többnyire műanyagból vagy apró fa-részecskékből állnak. Eléggé sokrétű dolog kell ehhez a hobbihoz: maga az alapanyag, a ragasztó, a festékek és az apróbb tárgyakat fogó csipesz. 

Fontos, hogy az adott témakört, amit választunk a hobbinkhoz, jól ismerjük, hiszen valós ismeretek hiányában nem lesz élethű a mű. Tehát nem festhetünk rózsaszínűre mondjuk egy gépfegyvert. A festés után célszerű kivárni a száradást, hiszen ha véletlenül belenyúlunk a friss festésbe, akkor elég csúnyán el tud maszatolódni.

Ha matricákat is szeretnénk használni, azokat is a festés után kell felillesszük a tárgyra.

A legnépszerűbb makettek közé tartoznak a járművek, mint például a buszok, a tankok és a repülőgépek. Ha még élethűbbé szeretnénk varázsolni egy-egy alkotásunkat, akkor akár kiegészíthetjük emberekkel is.

A legvégén hozzáfűznénk, hogy csak azok válasszák ezt a fajta hobbit, akik jó türelemmel vannak megáldva. Szükséges hozzá finommotorikai készség és a művészetek iránti végtelen szeretet.