Miért jó a munkahelyeknek a modern technológia?

Mit nyernek vele a vállalatok?

Miért jó a munkahelyeknek a modern technológia?

A technológia nyújtotta lehetőségek hatására az ipar és az üzleti élet szereplői rövidebb idő alatt több, akár nagyobb volumenű feladatot végezhetnek el hiba nélkül. A döntéshozók jobban követhetik az adott területen zajló különböző tevékenységeket. Az összeköthető munkaeszközökkel és a készülékekkel a folyamatok jobb teljesítményt nyújthatnak – legyen szó akár raktárkészletek követéséről és kezeléséről, akár a területi képviselők menedzseléséről.

Az így működő eszközök ráadásul egy központi rendszeren keresztül is összekapcsolhatók, ezáltal a cég könnyebben kontrollálhatja a munkahelyi folyamatokat. A működés közben keletkezett adatok a megfelelő elemzést követően pedig hozzájárulhatnak a hatékonyságjavításhoz és a cég növekedéséhez.

Hiába a legjobb munka, ha az irodában túlcsordulnak a szemetesek, koszos a kávéfőző, nem működnek a liftek vagy feleslegesen égnek a lámpák. Ma már a legtöbb ilyen jellegű probléma megoldásában is segíthet a modern technológia. A csatlakoztatott készülékekkel és szenzorokkal az irodamenedzselési tevékenységek könnyen monitorozhatók és/vagy automatizálhatók is.

Képes helyettesíteni a tipikus, a beléptetést vagy hozzáférést kontrolláló rendszereket is. Sok cégnek van kulcs nélkül működő beléptetőrendszere, melyekhez gyakran kódra vagy kártyára sincs szükség. Ez általában a vállalat vagy üzem egy adott területére biztosít bejutási lehetőséget.

Léteznek már biometrikus azonosításon alapuló zárak, de a mobil applikációs biztonsági megoldásokat is ki kell emelni. Az okostelefonos alkalmazások sokféle módon programozhatók. Ezek közül csak egy verzió, hogy bizonyos helyekre csak bizonyos embereket engedjenek be, de akár távolról is irányíthatóvá tehetik az egyes zárakat.