Miért jó a mindennapi szex?

Nem kevés jótékony hatásai vannak az orgazmusnak, de miért is jó, ha mindennap ágyba bújunk a párunkkal?

Miért jó a mindennapi szex?

Már alapból a szerelem pozitív hatással van a szervezetünkre, hát még a szex! Most összegyűjtöttünk nektek 5 dolgot, melyre mindenképp jótékony hatása van a szexnek!

1. Migrén

A fejfájás ezentúl ne legyen kifogás, ha este lepedőakrobatikára kerül a sor, ugyanis az orgazmus képes teljes mértékben lecsökkenteni a fájdalmat. Ezt az oxitocinnak és az endorfinnak köszönhetjük, hiszen amikor ezek felszabadulnak, akkor a testünk és az elménk is relaxált állapotba kerülnek!

2. Ízületi gyulladás

Kutatások szerint jót tesz a párunkkal való hempergés az ízületeinkre is. Elég sokan számolnak be arról, hogy szex után csökkentek az ízületi fájdalmak, ez leginkább a kortizolnak köszönhető, melyet a mellékvese termel, ennek viszont elég magas gyulladásgátló hatása van. 

3. Influenza és megfázásos panaszok

A szex segít leküzdeni a megfázásos panaszokat is, ugyanis ilyenkor megnő a szervezetünk ellenálló képessége a baktériumokkal és a vírusokkal szemben. Az orgazmus hatására a falósejtek meggátolják a a baktériumok terjedését, és segítik leküzdeni a kínzó tüneteket is. 

4. Fogak

A csókolózásról és az orális szexről kevesen tudják, hogy segít megakadályozni a fogak sérülését, ezáltal jóval kisebb a fogszuvasodás esélye is. A szájban ilyenkor beindul a nyáltermelés, a nyálban pedig rengeteg olyan baktérium található, mely megóvja fogainkat a fogkőtől és a szuvasodástól is.

5. Másnaposság

Persze a máj és az elhalt agysejteket nem fogja visszahozni a reggeli szex, de a fejfájásunkon elég erősen segíthet, mint azt már fentebb is írtuk. Ráadásul a szex segít ellazulni, így könnyebb lesz a pihenés is utána!