Miért jó a fix-napi szex?

Sok párkapcsolatot mentett már meg ez a fajta együttlét!

Miért jó a fix-napi szex?

Ha az egészséges szexuális életet képzeljük el, szinte mindannyiunknak egy spontán, szenvedélyes szex jut eszébe, de ha jobban belegondolunk, mi magunk is tudjuk, hogy ez kevéssé fedi a valóságot. A romantikus filmekbe illő jelenetek általában ott végződnek, hogy végül egymásra talál a szerelmespár és boldogan élnek amíg meg nem halnak, de valójában több évnyi együttélés után a párok nem fognak csak úgy egymásnak esni abban a percben, ahogy hazaérnek a munkából és becsukódik mögöttük az ajtó. Sok párnál bevált, hogy beiktattak heti egy szex-napot, amjikor csak egymással foglalkoznak, A következő öt pont ezt támasztja alá.

1. Gyerekek mellett nem jut rá idő

Ha már van egy gyerkőc, különösen nehéz a rengeteg mindennapi teendő mellé beiktatni a romantikus együttléteket a kapcsolatban. A szülők iskolába viszik a gyermeket, majd munkába rohannak, bevásárolnak, különórára, edzésre fuvarozzák a gyerekeket, főznek, takarítanak és ez esti mese felolvasása után örülnek, ha időben beesnek az ágyba, hiszen korán reggel kelni kell, majd minden kezdődik elölről. Ha van a héten egy kijelölt fix nap a szexre, akkor viszont biztos nem marad.

2. A nap végére már általában mindenki fáradt

Egy rohanós nap végére az ember megfürdik, és a legtöbb esetben már csak arra van energiája és kedve, hogy összebújva párjával valami sorozatot bámuljon, amíg álomba nem zuhan. Sokan ilyenkor már egyszerűen túl fáradtak a romantikázáshoz, ezért érdemes a nagyszülőkhöz kéthetente rábízni az unokákat, hogy egymásra is tudjunk minőségi időt fordítani.

3. A kapcsolat végét jelentheti a szex elmaradása

A kapcsolat első pár éve után folyamataosan csökken az egymás iránt érzett szenvedély, és ez egy természetes dolog, azonban ügyelni kell arra, hogy az intim együttléteket ne hanyagoljuk el teljesen. A szülők hajlamosak rá, hogy szülés után csak a babára koncentráljanak, és ez az első pár hónapban még rendben is van, de utána ajánlott visszatérni a rendszeres együttlétekhez, mert félő, hogy szexmentessé válik a kapcsolat, és ne adjisten a párunk harmadik félnél fog vigaszt keresni. 

4. Szükség van az intimitásra

A szexuálpszichológusok szerint heti egy-két alkalommal ideális összebújnia a párnak, különben félő, hogy egy idő után pusztán „lakótársakká” válnak. Egy munka vagy gyerekek miatti fárasztóbb időszak alatt a heti szex-nap olykor teljesítendő kötelességnek tűnhet, de akkor is szükség van rá. Egyrészt azért, hogy a párunkat ás saját magunkat is továbbra is szexuális lényként lássuk, illetve fenntartsuk és erősítsük kettőnk között a testi kapcsolatot és összetartozást. 

5. A menetrendszerű szex később spontán szexet eredményezhet

Az előrebetervezett együttlétek segítenek fenntartani az érdeklődést a másik iránt, és ha már nem olyan szorosak a napjaink az életünk, jó eséllyel térhet vissza a kapcsolatba. Ha az intimitás nem maradt el a nehéz időszak alatt, és a párok nem távolodtak el egymástól sem testileg, sem érzelmileg, szexuális életük szinte ugyanolyan szenvedélyes szintre érhet újra, mint amilyen a kezdetekkor volt.