Miért játszák meg a nők az orgazmust?

Ezeket produkálja a testünk a csúcsra jutás közben!

Miért játszák meg a nők az orgazmust?

„Te is elmentél?” – hangzik el a kellemetlen kérdés főként fiatal párok között az ágyban, és kivétel nélkül mindig a férfiak szájából. Ez valamilyen szinten még érthető is, hiszen a férfiak ezt nehezen is tudnák titkolni. 
Aki viszont törődik a másik gyönyörével, és érti annak testi válaszait, az pontosan tisztában van azzal, hogy mikor élvezi egy nő igazán a szexet. Nem érdemes tehát a férfiaknak homokba dugniuk a fejüket, és azzal ámítani magukat, hogy amikor ők a csúcsra jutnak, akkor nyilvánvalóan a partnerük is. Ez ugyanis meglepően alacsony százalékban következik be, a hölgyek pedig többször kamuznak az elélvezéssel kapcsolatban, mint gondolnánk.

Persze senki nem az önmaga ellensége, tehát ennek a jelenségnek is számtalan oka lehet, ami nem redukálódik le arra, hogy a férfi ügyetlen az ágyban, vagy a nő nem ismeri a saját testét eléggé ahhoz, hogy minőségi és kielégítő szexhez jusson.

De miért füllentenek a nők?

Ha bármilyen szexuálpszichológiai felmérés során felmerül a hamis orgazmus, azokban átlagosan a nők több mint fele állítja, hogy legalább egyszer az életében már megjátszotta az csúcsra jutást.

Maguk alatt vágják a fát?

Az igazi kérdés, hogy az elmaradt extázisok mennyire kifizetődőek hosszú távon, bármekkora is az érzelmi haszon belőlük. Nyomós érv a színlelésre az, hogy a nők nagyrésze belefárad abba, hogy a pasi technikailag nem jól teljesít az ágyban. Meglepően sok, érzelemmel teli kapcsolatban is előfordul, hogy a partnerek nem tárgyalják ki, hogy mikor, hol és hogyan a legjobb. A férfiak sztereotip meggyőződése, hogy a hüvelyi orgazmus mindig elérhető, és túl sokan nem hajlandók tudomást venni arról, hogy a nők 60-70 százaléka csak a csikló izgatásával képes elélvezni.

Még szomorúbb tény, hogy egy kísérletben a megkérdezett férfiak nagyrésze nem tudta beazonosítani a képeken a csiklót. Prózai oka az élvezet füllentésnek az is, hogy ha fáradt és kimerült egy nő, akkor valóban azt szeretné, ha mielőbb túljutna az aktuson. Nyilván egy szeretettel teli kapcsolatban kevésbé akarjuk frusztrálni a másikat, inkább meghagyjuk abban a hitben, hogy minden rendben volt.

Az elélvezés tuti jelei

Az orgazmus egyértelmű fizikai jelekkel jár, a test egyszerűen úgy reagál, hogy lehetetlen a reakciókat megtagadni, ha közeledik a csúcs. Akárcsak a férfiaknál, a nőknél is felgyorsul lélegzés, kitágulnak a pupillák. A klitoriszról visszahúzódik a bőr és kemény lesz, akár a pénisz a férfiak esetében. A hüvely az élvezés pillanatában ritmikusan összehúzódik, és az a pulzálás, lüktetés – ami fizikailag maga az orgazmus – folyatódik akár egy percen át is.

A belső combtőből a lábizmokra kisugárzó izomfeszülés a lábfejet és a lábujjakat is összehúzza. Lehet, hogy olykor nehéz elérni a teljes és extatikus orgazmust, de érdemes mindent megtenni érte. Motiváljon minden hölgyet például az a tudományosan alátámasztott tény, hogy a nők orgazmusa jóval hosszabb ideig tart, mint a férfiaké.