Miért hidegülnek el egymástól a párok?

A párkapcsolati krízis lehetséges okai, hogyan kerüljük el a szakítást?

Miért hidegülnek el egymástól a párok?

Fél siker, ha már felismerjük, hogy gond van. Általában sajnos ezt sem mindig vesszük észre, csak már akkor, ha a kapcsolat javíthatatlan. Míg a szerelem lángol és folyamatosan a felhők felett lebegünk a rózsaszín ködben, addig nem látjuk a másik hibáit. Miest eljön az összeköltözés és vele együtt a hétköznapi problémák, azon kaphatjuk magunkat, hogy a csekkek felett vitatkozunk akár a nagy semmin is. Ahhoz, hogy ezt elkerüljük, oda kell figyelnünk a másikra, meg kell beszélni a problémákat és azon igyekezni, hogy minél jobban megtudjuk beszélni, ha valami bánt bennünket. A hibákat általában ott követjük el, hogy nem megfelelően kommunikálunk, vagy pedig hajlamosak vagyunk egymást hibáztatni mindenért, holott egymást kellene támogassuk, mint a lángolás kezdetén. Próbáljunk meg minél több időt együtt tölteni a párunkkal, és kevesebbet nyomkodjuk a telefont, ha a másik is ott van mellettünk, hiszen ez az intim együttlétekre is rányomhatja a bélyegét.

Tiszta sor, hogy mindenhol vannak viták, ez valamilyen szinten így normális, de amennyiben ezek a nézeteltérések nem tisztázódnak, előbb vagy utóbb egy hatalmas cirkusz folyamán fog lecsapódni minden, ami odáig felgyülemlett.

Úgy tudjuk ezeket elkerülni, ha mindig mindenben őszinték vagyunk, de ha már tényleg elmúlt a szerelem, akkor érdemes higgadtan leülni és áttárgyalni, hogy mi legyen a kapcsolattal. Lehet, hogy más megoldás nem marad, mint a szakítás, de ha egy szikrányi szerelem is van, egy próbát mindenféleképpen megér.