Miért hasznos a filc?

Hogyan tudjuk ezt a csodás anyagot hasznosítani?

Miért hasznos a filc?

A filcet minden kreatív ember előnyben részesíti sokszínűsége miatt. A sokszínúséget most szó szerint értjük, hiszen nincs olyan szín, melyben ne lehetne kapni, ráadásul már gyönyörű, mintás darabok is vannak.

A filcekből készíthetünk egyszeri hétköznapi tárgyakat, figurákat vagy akár ajándékokat is. Használhatunk simán csak filcet, de bevonhatunk egyéb kiegészítőket is, mint például gombokat, szalagokat, anyagokat vagy dekorgumikat.

Azért is olyan kedvelt anyag, mert nagyon kellemes a tapintása és könnyen lehet vele dolgozni. Egyszerű alakítani, formázni, de ragasztani is. 

Ha nemcsak kreatív, dekorációs ötleteket szeretnénk belőle megvalósítani, akkor felhasználhatjuk hasznos tárgyak készítésére is, mint például egy telefontok, egy fényképkeret vagy akár zsebkendőtartóra is.

A legegyszerűbb technika a filc-tekerés. Ehhez csak arra van szükségünk, hogy vékony csíkokra vágjuk az anyagot, majd tekerjük őket össze. Figyeljünk oda, hogy minél jobban üssenek el egymástól a színek, hiszen így lesz igazán mutatós a darab.