Miért érdemes Ukrajnába utaznunk?

Látványosságok, melyeket legalább egyszer látni kell!

Miért érdemes Ukrajnába utaznunk?

Itthon valamiért kevesen döntenek úgy, hogy ellátogatnak Ukrajnába, pedig egyrészt szomszédos ország, másrészt viszont egyáltalán nem elutasítóak a magyarokkal, mint a legtöbb külföldi országban, de azért hálistennek vannak kivételek. Ukrajna pedig rengeteg gyönyörű látnivalóval szolgál a turistáknak, és az árak sem magasak. 

Az egyik legszebb város Kijev, mely egyben a főváros is. Számtalan múzeum, szórakozóhely, katedrális és hatalmas épület váltja egymást. Itt található talán az ország legérdekesebb része, a Dnyeper-folyó homokos partja, mely strandként funkcionál a nyári hőségben. A sziklarengeteg között megtalálhatjuk az egyik legszínvonalasabb II. világháborús emlékmúzeumot is.

A Dzsarilgacs-sziget a maga 42 km hosszúságával a Krím-félszigettől nyugatra található, ezen a kis szigeten tekinthetjük meg a legnagyobb ukrajnai szérazföldi várost, a Szkadovszkot. Magát a szigetet az ukrán Maldív-szigetként szokták emlegetni.

Odessza az ország összes látnivalóját összegyúrja magának, ezért egy kicsit kapott a homokos partból, a múzeumokból, és a nagyvárosi nyüzsgésből is. Itt található a híres Operaház is, valamint Európa legnagyobb piaca, a Privoz is.