Miért érdemes Londonba utazni?

Híres látnivalók Londonban, amik a turizmus fővárosává emelték

Miért érdemes Londonba utazni?

Éről évre egyre több turista kedvenc utazási célja London. A méltán híres fővárosban annyi látnivaló van, hogyha minden érdekességet szeretnénk megtekinteni, akkor egy-két nap kevés lesz.

Elsőként a képeslapokról jól ismert híd, a Tower Bridge vonzza a legjobban a látogatókat. A híd 1886-94 között épült, történetéről érdemes megemlíteni, hogy odáig csak nyugatra álltak hidak, attól keletre egyáltalán nem. A 19. századra London keleti része viszont olyannyira forgalmas volt, hogy szükségesé vált egy híd felépítése.

A Westminster Abbey, másnéven a Wensmister-apátság az egyik legkülönlegesebb történettel bíró épület, hiszen a britek összes meghatározó személyének emlékműve itt látható. Ez az építészetileg is remekműnek számító építmény Nagy-Britannia uralkodóinak koronázó helyszíne volt. Többek között ezen a helyen koronázták uralkodónak Hódító Vilmost és II. Erzsébetet is.

A Big Ben egy 96 méter magas,a világ legpontosabb óraműve található rajta. Érdekességképpen a Big Ben nem a torony neve, hanem a több, mint 13.5 tonnás harangé, mely az órákat üti. Régi neve Great Bell volt. Maga az építmény a Parlamenthez tartozik.

London Eye: Másnéven Milleniumi keréknek hívják, a Temze keleti partján található, bár London szinte bármely pontjáról ráláthatunk. 135 méter magasságával a világ legnagyobb forgókereke becézést is megkapta. Amikor épp nincsenek felhők és az eső sem esik, akár 40 kmre is elláthatunk a tetejéről.