Miért előny egy jó hobbi?

Nem csak időtöltésre alkalmas, hanem sok másra is, de vajon ezeket tudtátok?

Miért előny egy jó hobbi?

Természetes, hogy mindenki változatos életet szeretne élni, ennek egy hozzánk illő szabadidős tevékenység tökéletes része lehet, hiszen ezáltal csökkenthető a mindennapi stressz is. 

Fizikai aktivitás esetén endorfint, vagyis boldogsághormont szabadíthatunk fel, ami kedvfokozó. Egyben, az ilyen tevékenységek rávilágíthatnak eddig nem ismert tehetségekre.

Ha karrierváltás előtt állunk, egy tudatosan választott új időtöltés hasznos lehet, mivel beleláthatunk új dolgokba, ami hasznos lesz, ráadásul jól jöhet önéletrajznál, vagy állásinterjúnál is. A fentieken túl építhetünk találhatsz új barátokat, aktívan tarthatjuk a szellemi képességeinket, vagy akár kereshetünk is vele egy kis pénzt.

Van néhány szabadidős tevékenység, ami segíti a probléma-megoldó képességünk fejlődését, vagy annak szinten tartását. Mindezt úgy, hogy izgalmas, nehéz helyzeteket kell végiggondolnunk vagy megoldanunk. Ez pedig minél idősebbek vagyunk, annál fontosabb, hogy szinten tartsuk szellemi aktivitásunkat. Íme néhány példa, amivel folyamatosan tudjunk edzeni az agyunkat:

-fejtörők-, keresztrejtvények fejtése, sudoku

-kirakós játékok

-kártyajátékok: pasziánsz, römi, kanaszta, zsír, snapszer

-rajzolás, vagy festés tanulása

-sakk

-hangszeren játék tanulása

-egy új nyelv elsajátítása