Miért dícsér ritkán a párunk?

Nem feltétlenül kell egyből a legrosszabbra gondolni! Íme az okok, amiért kevesebb bókot kapsz, mint amire vágynál!

Miért dícsér ritkán a párunk?

A szerelem kezdetén általában minden férfi számtalan bókokkal halmozza el a kedvesét, az idő múltán valamiért ezek a dícséretek lecsökkennek. Ebben a cikkben eláruljuk, hogy milyen okok miatt maradoznak el a szép szavak!

1. Egy idő után nem látja értelmét

Gondolom nem ismeretlen senki számára, hogy amikor a párunk megdícsér bennünket, szinte leteremtjük, hiszen hogyan is lehetnénk csinosak, amikor csak hirtelen kikaptunk pár ruhadarabot a szekrényből. Higyjük el, hogy amikor bókol nekünk, azt valójában komolyan is gondolja, máskülönben miért tenné. Tulajdonképpen valamilyen szinten mi, nők vagyunk a felelősek azért, mert ezek elmaradoznak. Az erősebbik nem ugyanis előbb vagy utóbb fel fogja adni, mert csak a negatív visszajelzést kapja, hiába próbál dícsérni bennünket.

2. Máshogyan mutatja ki az érzelmeit

Lehet, hogy nem mondja el kétpercenként, hogy mennyire okosak, szépek, csinosak vagyunk, de gondoljunk csak bele: oka van annak, hogy minket választott. Sok férfi az üres szavak helyett inkább tettekben szereti kinyilvánítani az érzelmeit. Erre egy nagyon egyszerű példa, ha mondjuk tisztában van azzal, hogy nehéz napod volt, ő pedig kérdezés nélkül elmegy helyetted bevásárolni, illatos fürdővizet enged neked, és egy pohár bort nyújt a kezedbe, hogy el tudj lazulni.

3. Fél attól, hogy elveszít

Igen irreálisnak tűnhet elsőre, de sok férfi azért nem udvarol folyamatosan, mert önbizalomhiányos. Úgy érzi, hogy te sokkal jobbat érdemelsz, ugyanis gyönyörű vagy és okos. Nem akarja ezt nyilvánosan a tudtodra adni, mert fél attól, hogy keresni fogsz mást, aki jobb nála.

4. Nem tetszik neki a változás

Talán furcsa lehet, de sok férfit hirtelen megrémiszt, ha az addig hosszú, szőke hajú barátnője egyik napról a másikra egy rövidebb, vörös hajjal érkezik haza a fodrásztól. Elképzelhető, hogy nem is tetszik neki, de mivel megbántani nem akar, így nem is fog semmit sem reagálni. Azt pedig ne várjuk el, hogy akkor is borítson be bennünket bókokkal, amikor ez a változás nem tetszik neki.

5. A kapcsolat vége előtt..

Elég kellemetlen erről beszélni, de a kedves szavak elmaradása annak a jele is lehet, hogy gondolatban már nem rólad álmodozik. Ilyenkor többnyire azt sem veszik már észre, ha új a frizuránk, vagy csinosabban öltözködünk. Ha az utóbbi időben már több ilyen apró jelet is észrevettél, akkor érdemes leülni és megbeszélni, hogy hogyan tovább.