Miért csökken a nemi vágy egy kapcsolatban?

Miért van az, hogy napközben jól megvagytok, este mégis elfordultok?

Miért csökken a nemi vágy egy kapcsolatban?

Hogyan lehet az, hogy az elején tulajdonképpen alig lehetett titeket kirobbantani az ágyból egymás mellől? Most pedig különfordulva alszotok el?

Ennek számos oka lehet, leginkább az eltérő módon változó libidó. Amikor a nemi vágy csökken a pároknál, az sokszor lelki gondokat is okozhat, hiszen azt érezzük, hogy nem vagyunk elegek a másiknak, talán még az is megfordul a fejünkben, hogy félrelép. Holott a libidó csökkenésének számtalan, rajtunk kívülálló oka is lehet. 

Ilyenek például egyes gyógyszerek mellékhatásai, leginkább a vérnyomáscsökkentők, az antidepresszánsok és a pszichózis elleni szerek. Egyéb más egészségügyi okok is felbukkanhatnak, mint a magas vérnyomás, a pajzsmirigyproblémák, a szívbetegség, az ízületi megbetegedések és az alvászavar.

Legfőképpen végülis a legludasabb a dologban a stressz. Főleg a nőknél jelent ez jelentősebb problémát, hiszen míg a férfiakat a vágyaik hajták, a nők viszont inkább érzelmi síkon kívánja a párját. Ezeknek a problémáknak az elkerülésére meg kell szüntetni a gondokat, őszintén leülni és megbeszélni, máskülönben magától nem fog megoldódni a probléma, és ha csak hanyag módon a szőnyeg alá söpörjük, még rosszabb lesz a helyzet.