Miért csak a boldog szingli találja meg az igaz szerelmet?

Az ideális szerető ésszerű választásának egyik legfontosabb alapelve az, hogy ne siess a döntés meghozatala előtt. Az egyedülállással való elégedettség a kielégítő párkapcsolat kialakításának a feltétele.

Miért csak a boldog szingli találja meg az igaz szerelmet?

Nem választhatunk bölcsen, ha az egyedül maradást elviselhetetlennek érezzük. Teljesen békében kell lennünk akár a több éves magány kilátásaival is ahhoz, hogy bármilyen esélyt képezzünk a jó kapcsolat kialakítására. Azt szeretjük, hogy többé nem vagyunk egyedülállóak, vagy inkább azt a partnert szeretjük, aki megkímélt minket az egyedülléttől?
Sajnos egy bizonyos életkor után a társadalom egy része az egyedülállást veszélyesen kellemetlennek érzi. Vannak olyan egyedülálló emberek, akiknek a közösségi élete elhalványul. A párok tagjait pedig gyakran túlságosan fenyegeti az egyedülálló függetlenség, amikor meghívják őket olyan eseményekre, ahol emlékezhetnek függetlenségükre, amit esetleg már hiányolnak. Az egyedülálló embereknek sok esetben a barátságot és a szexet az összes eszközük ellenére rendkívül nehéz elérni. Nem csoda, hogy ha valaki olyan ember lép az életünkbe, aki tisztességes, ragaszkodunk hozzá, a nehézségek ellenére is.
Amikor a szex csak a házasságon belül volt elérhető, az emberek felismerték, hogy sajnos ez sokszor arra vezette az embereket, hogy rossz okokból házasodjanak: megszerezni valamit, amelyet az egész társadalomban mesterségesen korlátoztak. A szexuális felszabadulás célja az volt, hogy az emberek tisztább fejjel rendelkezzenek, amikor kiválasztják, kivel szeretnének együtt lenni. De a folyamat nem ennyire egyszerű. Csak akkor választhatunk megfelelő okokból párkapcsolatot, ha megbizonyosodunk arról, hogy egyedülállónak lenni ugyanolyan biztonságos és kiteljesítő lehet, mint párban. Sokan pedig azt hangoztatják, hogy ideje felszabadítani a társadalmat a párkapcsolat bilincseiből és a szabad szexuális életet olyan széles körűen és könnyen elérhetővé tenni, mint ahogy az a szexuális felszabadítók célja volt. Véleményük szerint így nem kényszerülnek az emberek egy akár rossz párkapcsolatra és könnyen bármikor szexuális kielégülésben lehet részük.
Arra kell törekednünk, hogy békében érezzük magunkat azzal a gondolattal, hogy akár nagyon hosszú ideig maradjunk egyedül. Csak akkor van esélyünk arra, hogy saját és valódi érdemeik alapján döntünk úgy, hogy valakivel együtt vagyunk.