Miért buknak sokan a fiatalabb pasikra?

Mit árul el rólunk?

Miért buknak sokan a fiatalabb pasikra?

Egyre több olyan negyven feletti nőt látni, aki a húszas éveiben járó pasival jár. De még a harmincasok is szívesen kacsintgatnak a húszasok irányába. Bár tudják jól, hogy az ilyen jellegű kapcsolatoknak megvannak a maguk veszélyei a korkülönbség miatt, mégis úgy vannak vele: amíg tart, tart, jól érzik magukat egymás mellett és nem görcsölnek rá. Tévhit azt gondolni, hogy az idősebb nők egy fiatal férfi révén akarják visszaszerezni az elveszített önbecsülésüket és a fiatalságukat, amibe görcsösen kapaszkodnak. Még ha így is lenne, nincs benne semmi rossz, amíg senki sem sérül és mindketten jól érzik magukat. De akkor mégis, miről árulkodik az, ha egy idősebb nő egy fiatalabb férfit választ magának?

1. Egészséges önbizalom

Sajnos rengeteg negyvenes-ötvenes nő küzd önbizalomhiánnyal a változó kor miatt. Sokuknak nehéz megélni, hogy a testük megváltozott és jó páran tragédiaként kezelik a fiatalság és a ruganyos bőr elvesztését. Ám az, aki fiatal pasik között vadászgat vagy éppenséggel tartós kapcsolatban él eggyel, az kimondottan egészséges önbizalommal bír.
Másképp nem lenne bátorsága ráírni egy fiatal férfira vagy bepróbálkozni nála. Csak olyan nő áll le egy fiatalabbal, aki biztos önmagában, nincsenek kétségei afelől, hogy ő még egy kívánatos, szexi, életrevaló nő. Semmi kétsége afelől, miszerint ugyanolyan jó vagy még jobb – társa lehet a fiatal lovagnak, mint egy zsenge leány.

2. Belül még nagyon is fiatalok vagyunk

Sok negyven feletti nő arról panaszkodik, hogy a korabeli férfiak „öregesek”. Kora nyugdíjas éveiket élik. Ennek persze sok oka lehet és senkit sem szabad emiatt elítélni. Ellenben megannyi negyvenes tele van élettel, virágkorát éli és izgalmakra, élményekre vágynak, pláne azok után, hogy felépítették a karrierjüket vagy felneveltek egy gyereket.

3. Tele vagy szeretettel és gondoskodni vágyással

Ott, ahol a férfi tíz-húsz évvel fiatalabb, megfigyelhető, hogy az idősebb nő anyáskodó, gondoskodó figyelemmel viseltetik a partnere iránt. Ez meg persze rendkívül imponáló lehet egy férfinak, pláne olyannak, aki nem kapott elegendő vagy megfelelő anyai szeretet gyerekkorában, ezáltal remekül kiegészíthetik egymást. Ennek köszönhetően mindkettőjük lelki szükséglete kielégülhet, hiszen vannak nők, akiknek természetes vágya az, hogy gondoskodjanak valakiről, míg egyes férfiak szeretetről, megértésről, törődésről álmodoznak. 

4.Erőteljes szexuális vágyaink vannak

Gyakran az idősebb nőket az ifjú férfiak energikussága, fiatalsága, szexuális kisugárzása fogja meg. Itt érvényesül a hasonló, hasonlót vonzza hatás, mivel jó néhány idősebb hölgy is csordultig van energiával, de legalábbis vágyna arra, hogy újra olyan üdének és frissnek érezze magát. Emellett még buzog bennük a szexuális vágy. Számtalan nőnek nem volt lehetősége kiélnie magát, mert hamar férjhez ment, aki mondjuk nem nyűgözte le a szexuális teljesítményével vagy jött a gyerek és nem maradt idejük, energiájuk a szexre.
Az ösztön – vagy épp a logika - pedig azt súgja, hogy egy fiatal férfi mellett végre kiélhetik vágyaikat, újra kívánatos nőnek érezhetik magukat és talán valami olyat is kaphatnak, amiben még soha nem volt részük. Hiszen egy ifjú harcos nyitott, lelkes, bevállalós és energikusabb. Kell ennél jobb ígéret olyannak, aki élménydús szexre vágyik?