Miért árt a titkolózás egy kapcsolatban?

Az alábbi cikkben kifejtjük!

Miért árt a titkolózás egy kapcsolatban?

A titkolózás hosszútávon egyetlen kapcsolatnak sem tesz jót. Ha titkaink vannak egymás előtt, azzal egy láthatatlan vonalat húzunk kettőnk közé. Azt kérdezed, mi számít titoknak egy párkapcsolatban? Minden olyan elhallgatott információ, amiről partnerünk nem szeretné, hogy tudomást szerezzünk róla. Azt hiszed, mindent tudsz a partneredről? Fogadd el, hogy lelkének lesznek olyan részei, amelyek titokban maradnak előtted.

Félünk szembenézni a vágyainkkal, félünk önmagunktól, hogy kudarcot vallunk és ezáltal kevésbé leszünk szerethetőek, egyszóval rettegünk megmutatni valódi arcunkat. Ehelyett próbálunk megfelelni a közkedvelt társadalmi szerepeknek, jó anya, példás férj, odaadó feleség, kiváló munkaerő és még sorolhatnám. Csakhogy egy szerelmi kapcsolatban, ahol két fél alkot egy párt, nincs helye titkolózásnak. Míg a szerelem a lehető legközelebb hoz két embert, a titok éppen ellentétes irányba ható erő. Szétválaszt. Egy titok, amely mindent megváltoztat.

Ha az elhallgatás beférkőzött egy kapcsolatba, a szerelem elmúlik és a boldogság darabokra törik .Férfi és nő igazán soha nem fogja kiismerni egymást. Odaadjuk magunkat a másiknak úgy, hogy pontosan azt sem tudjuk, kicsoda. Mégis vállaljuk a kockázatot. Nem várhatjuk el a másiktól, hogy szeretetünkért cserébe egészen a mienk legyen. Ha hosszú távú kapcsolatban élsz, biztos lehetsz benne, hogy időről időre titkokkal kell majd együtt élned. A magánélet mellett egy titkolt életet hosszú távon lehetetlen fenntartani, ugyanis, különös érzékkel ismerjük fel, ha valamit rejtegetnek előlünk. Megérzésünk soha nem csal.

Amikor fény derül a rejtélyre, minden ki nem mondott szó elnyeri jelentését és összeáll a kép. Csakhogy, mint minden lelepleződés, ez is nagyon fájdalmas, amire lélekben képtelenség felkészülni. Egy kapcsolat, amelybe titok férkőzött, olyan, mint egy kártyavár. Idő kérdése és összeomlik. A titkok csak elnehezítik a szívünket és megmérgezik a kapcsolatainkat. Éppen ezért ne titkolózz tovább. Egyetlen módja, hogy megszabadulj tőle, ha elmondod az igazat! Nem lesz könnyű, de az elhallgatás örökre megbénítja a kapcsolatot, az őszinteség csak egy időre.