Mi változik bennünk az első nagy szerelem után?

Ezeket a dolgokat biztosan sokan átéltétek már!

Mi változik bennünk az első nagy szerelem után?

Az első szerelem több okból kifolyólag is hatalmas mérföldkő az életünkben, hiszen felállítja azt a bizonyos mércét, melyet minden férfi vagy nő mellé fogunk tenni, akit valaha is utunkba sodor a szél. Valószínűleg még évek múltán is eszünkbe jutnak az együtt átélt emlékek, hiszen az idő megszépíti őket. Akár egy szerelmes daltól, vagy csak spontán a nevétől is bizsereghet a gyomrunk. Mégis ami az egyik legijesztőbb, hogy olyan élénk emlékeket képes beleágyazni az agyunkba, hogy még nyugdíjas korunkban is kristálytisztán látjuk magunk előtt az arcát, halljuk a hangját és a nevetését.

Képes a személyiségünket is megváltoztatni, hiszen az első szerelem előtt még "tiszták" vagyunk, úgy érezzük, hogy ez örökké fog tartani, és mindenre képesek vagyunk. Pont ezért ha csalódunk, az örökre nyomot hagy bennünk, és intenzív élményként hordozzuk magunkkal.

Talán ez az oka annak, hogy rengeteg olyan szerelmespárról hallottunk már, akik fiatal korukban együtt jártak, de valamiért megszakadt a kapcsolatuk, de később idősebb korukban megint egymásra találtak. Ez a kötelék ugyanis ha elég erős, akkor képes többnyire egy életen át megmaradni.